EASY BOULLOIN

EASY BOULLION

Wij werken graag mee om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Daarom hebben wij het perfecte budget recept voor jou, van ingrediënten die je al in huis hebt liggen. Dit recept is een heerlijke basis voor elke winterse soep.

Het is eigenlijk heel simpel! De achterkantjes van de Parmezaanse kaas (of andere kazen) gaan meestal regelrecht de prullenbak in. Als je deze achterkantjes in de vriezer bewaard, kun je er heerlijke bouillon van maken. Vanaf ongeveer vijf achterkantjes kun je de bouillon gaan maken. Even opsparen dus.

Ons recept voor de leftover Parmezaanse kaas bouillon is als volgt:

• 5 achterkantjes van de Parmezaanse kaas;
• 2 tl Himalaya zout;
• Kruiden naar keuze: takje tijm, basilicum, oregano, marjolein of andere lekkere Italiaanse kruiden ;
• 1 ui + schil (voor nog meer smaak kun je overgebleven groenten hierbij gooien zoals wortelen, venkel, prei, etc.);
• 1,5 liter water.

Breng alle ingrediënten samen aan de kook onder een deksel voor ongeveer 2 uur. Je kunt deze bouillon meteen gebruiken of invriezen! Zo heb je een heerlijke basis voor allerlei soepen, risotto’s en sausen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *