Het OMG team heeft afgelopen weekend weer eens wat nieuws uitgeprobeerd, waar we nu nog steeds van aan het nagenieten zijn (nog nooit zo een spierpijn gehad!). De training werd gegeven door Mandy, die net als OMG streeft naar een gezonder Zaanstad. Mandy heeft ons persoonlijk begeleid tijdens deze nieuwe ervaring.

Zaterdag ochtend werden we hartelijk ontvangen door het EMS Basement team. Na een korte uitleg en een bakje vers fruit mocht ik als eerste het pak aantrekken. Het pak bestaat uit een onderpak en een elektrisch vest welke nat wordt gemaakt, zodat de stroom goed geleid (HELP!). Stiekem waren we allemaal best nerveus en nieuwsgierig naar hoe het zou gaan voelen.

Nadat Mandy mij had aangesloten, vertelde ze over de verschillende programma’s die je kunt volgen (zie hieronder). Ik koos voor krachttraining en vet verbranding, laat die bikini body maar komen!

De eerste 6 sec van lichte stroom schokjes voelden als of iemand je licht kietelt. Dit viel mij alles mee. Dus vroeg Mandy of hij wat zwaarder kon, waarna ik volmondig “Ja” riep. Iets te vroeg gejuicht, het kietelen werd vervangen voor heuse spieraanspanning, niks kietelen er moet gewerkt worden. Elke minuut werd het apparaat hoger opgevoerd, hierdoor werden ook de oefeningen zwaarder. Na 5 minuten raak je redelijk gewend aan de stroomstoten, maar na 12 minuten had ik het gevoel dat alsof ik een uur lang een zware work-out had gedaan. Mijn hoofd was zo rood als een boei en het zweet liep in straaltjes van mijn gezicht. Kortom, voor de mensen met weinig tijd om handen die toch echt even een zware work-out willen doen is dit de uitkomst! No pain no gain;)

Nu is het woensdag en het team en ik zijn nog steeds aan het nagenieten, want iedereen loopt nog rond met een heerlijke spierpijn!

Liefs,

Bente

Reacties van het team:
“Dit zou echt mijn nieuwe verslaving kunnen zijn” – Simone
“Erna zitten is wel echt een dingetje, maar je voelt dat echt effect heeft” – Luca
“Ondanks de spierpijn achteraf, zou ik dit toch wel vaker willen doen” – Marlieke

 

17266242_1148470591931474_7880267198537662464_n

The EMS Basement is een studio waar EMS trainingen gegeven worden. Wij trainen met de draadloze EMS systemen van Easy Motion Skin®.

Wat is EMS:

EMS staat voor Electro Muscle Stimulation. Het is een techniek waarbij alle spieren in het lichaam tegelijkertijd gestimuleerd worden door middel van elektrische pulsen. Het is een full body workout; alle grote spieren in je armen, benen, billen, buik, borst en rug worden tegelijker tijd getraind.
De training duurt 20 minuten wat gelijk staat aan 3 uur intensieve training in de sportschool.

Bijvoorbeeld: 1x opdrukken met het pak aan, staat gelijk aan 18x opdrukken zonder pak.

Er zijn verschillende trainingsprogramma’s: uithoudingsvermogen, vetverbranding, kracht en ontspanning.

Het is een bewezen techniek en wordt onder andere gebruikt door; Sylvie Meiss en Usain Bolt.


Easy Motion skin® vermindert of verhelpt:

o   Rugklachten/schouderklachten;

o   Spierkrampen;

o   Vetopslag;

o   Cellulitis;

o   Osteoporose;

o   Spataderen;

o   Incontinentie.

Wil je nu meer weten over deze unieke training, of een afspraak maken ga dan naar de website: www.theemsbasement.nl

Of wil je een gratis privé les winnen ga dan naar onze facebook en doe mee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *