HEALTHY FOOD LONDON

Healthy way to spent your day:

LONDEN DEEL 1

Omdat velen van jullie vaak struggelen met gezond eten op vakantie laat omg je graag zien dat iedere stad beschikt over de lekkerste gezonde tentjes!

Onze eerste trip was 2 dagen Londen. Hier hebben wij speciaal voor jullie gezonde restaurantjes, cafe’s en foodie hotspots uitgeprobeerd!

DAG 1:

Grangers and Co

Begin de dag goed bij Grangers and Co! Wij zijn gek op de Australische ontbijt traditie, voedzaam, vol van smaak en vaak gezond. Ook de Australische eigenaar van De hippe brunchtent van Granger and Co deelt deze traditie graag met de Londenaren. En met succes, voor alle drie de locaties staat in het weekend vaak een rij, maar dit is het zeker waard! Vriendelijk personeel, goede koffie, smaakvolle gerechten en een prachtige locatie maken het bezoek aan Granger and Co een goede start van de dag!

https://grangerandco.com/

Clerkenwell Green
50 Sekforde Street
London EC1R 0HA

16143056_1255095457892995_761074058379624869_n

Healthy manier om London te zien

Vervolgens zijn we rondgefietst door verschillende wijken. Dit is zeker een aanrader want je bent niet alleen actief bezig, de prijs maakt het misschien nog wel aantrekkelijker: de stadsfiets kost maar £2,- voor 24 uur. Je kunt de fietsen bij verschillende pick-up points ophalen en op elk moment waar jij wilt inleveren. Alleen maar voordelen in onze ogen; je bent actief bezig, spotgoedkoop, ze fietsen lekker en je ontdekt en ziet veel meer!

 Beany Green

Na deze fietstocht hebben wij wel weer trek gekregen, ook al hadden we al verschillende dingen (GRATIS) mogen proeven op de Portobello market. We streken neer bij Beany Green, ook deze eigenaar heeft zich laten inspireren door de Aussie food scene. Het kleurrijke eetcafé heeft zich verspreid over verschillende delen van de stad, wij hebben gegeten bij ….! Hoewel het personeel nog wat te wensen overliet was de menukaart precies datgene waar we van houden. Toen we op het menu zagen staan dat het bananenbrood een Award gewonnen had konden we deze natuurlijk niet overslaan, ook probeerde we de vegan kokosnoot pannenkoekjes! Rollend gingen we het café uit, veel dat het was maar wel onwijs lekker!

http://www.daisygreenfood.com/

Brought market

Nadat we terugkwamen van de highlights (Big Ben, Londen Eye en de Tower Brige) liepen we door de brought market! Op deze markt kun je niet alleen heerlijk eten bij de vele food trucks ook de delicatesse winkels zijn om te smullen (en ook hier weer gratis samples proeven!!!)

Adres: 8 Southwark St, London SE1 1TL, Verenigd Koninkrijk
Openingstijden:
woensdag t/t vrijdag 10:00–17:00
zaterdag 08:00–17:00
zondag Gesloten

 Strut and Cluck

‘s Avonds zijn we op aanrader van een local gaan eten bij Strut and Cluck. Een onwijs knus en leuk ingericht restaurantje. De kaart is gebaseerd op gerechten uit het midden oosten, voedzaam, bomvol groentes en lekker kruiden. De aardige serveerster adviseerde ons om samen gerechten te delen. Het was moeilijk kiezen tussen al dat lekkers. We kozen voor kebap met hummus, flatbread met pulled kalkoen en een halve geroosterde bloemkool met tahini. Je proeft dat er met liefde en verse producten gekookt is en daar houden wij van OMG van!

www.strutandcluck.com

Adres: 151 Commercial St, London E1 6BJ, Verenigd Koninkrijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *