In the picture

Elke maand zetten wij iemand ‘in the picture’, iemand met een mooi verhaal en passie voor gezond eten. Heb jij een bijzonder, inspirerend of leuk verhaal die je met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op en wie weet zetten wij jouw volgende maand ‘in the picture’.
Deze maand hebben wij Laila ‘in the picture’ gezet. Ze is moeder van twee jonge kinderen, werkt, let daarnaast op haar voeding en is een vaste klant van Oh My Guts. Vandaar dat wij het tijd vonden om haar eens in the picture te zetten!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Laila, 34 jaar en getrouwd met Ersan. Samen hebben we 2 kinderen: een dochter van 5 en een zoontje van 9 maanden. Verder werk ik 4 dagen in de week en probeer ik zo goed mogelijk een balans te vinden tussen mijn gezin, mijn baan en mijn sociale leven.

1.Wat betekent gezond zijn voor jou? 
Gezond zijn is voor mij: lekker in mijn vel zitten en genoeg energie hebben de hele (lange) dag door. 

2.In hoeverre vind je het belangrijk dat jouw kinderen gezond eten?
Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen de juiste voedingsmiddelen binnen krijgen op deze leeftijd. Ze zitten nog volop in de groei en een goed eetpatroon zullen ze hun hele leven profijt van hebben! Ik merk dat ze door goede voeding beter slapen, zich beter kunnen concentreren en sneller verzadigd zijn.

3.Hoe zorg jij ervoor dat jouw kinderen ook gezond eten?
Vanaf jongs af aan hebben we onze dochter en nu zoon aangeleerd om lekker veel fruit te eten in plaats van bijvoorbeeld snoep of koek. Natuurlijk kan een snoepje of ijsje prima af en toe maar gelukkig is onze dochter gek op aardbeien, mango en bessen als lekker tussendoortje of toetje.
Als ontbijt bijvoorbeeld maak ik al jaren (voor dat het zo een grote hype werd al :-)) in het weekend havermout met amandelmelk en fruit of kwark met granola voor het hele gezin. Het vult erg goed en houdt je trek zeker een paar uur weg.

4.Hoe zorg jij voor een goede balans tussen gezonde voeding en ook genieten?
Doordeweeks hebben we vaak weinig tijd om na het werk nog een uitgebreide en gezonde maaltijd te koken. Omdat we toch goed voedsel binnen willen krijgen, maken we gebruik van het abonnement van Oh My Guts. 3 maaltijden voor 2 personen om de eerste dagen in de week door te komen. Zo hoeven we daar in ieder geval niet aan te denken en kunnen we ons richten op quality tijd met elkaar en de kids.
In het weekend gaan we vaak met het hele gezin ergens lunchen of koffie drinken en dan genieten we er extra van.

5.Wat is jouw motivatie om gezond te eten?
Ik vind het fijn om me fit te voelen. Omdat sporten er vaak bij inschiet ben ik toch blij dat ik qua voeding het juiste binnenkrijg. Ook houd ik enorm van mooie kleding en is het zonde om elke keer een nieuwe garderobe aan te schaffen als ik blijf schommelen in gewicht dus dat is ook een stok achter de deur om gezond te blijven eten.

6.Wat is jouw gouden tip?
Ik zorg ervoor dat gezond eten een leefstijl wordt. Een dieet hou ik vaak niet lang vol. Maar als ik gezond eet en me gezond voel, dan kan ik eigenlijk alles eten, zolang het maar met mate is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *