In The Picture

Elke maand zetten wij iemand “In The Picture”, iemand met een mooi verhaal en passie voor gezond eten en levensstijl! Heb jij een bijzonder, inspirerend of leuk verhaal om met ons te delen neem dan contact
met ons op.
Zoals vele van jullie misschien al gelezen hebben, heb ik gezonde voeding van huis uit mee gekregen. Daarom heb ik mijn moeder, als mijn grote leermeester als eerste een aantal vragen gesteld over haar motivatie en gezonde eetpatroon!

Wat betekent gezond zijn voor jou (je fit voelen, niet snel ziek zijn enz)?

Misschien wel het belangrijkste wat er is. Ik zie veel mensen oud worden en allerlei klachten krijgen die ze voorkomen hadden kunnen als ze gezonder geleefd hadden. Heel veel dingen zijn terug te draaien als je gezond gaat leven, in een korte tijd kun je al heel veel klachten schrappen die je behoorlijk in de weg kunnen zitten. Dus gezonde voeding, maar ook sporten, is echt van essentieel belang om gezond oud te worden.

Ondanks dat ik al gezond leefde, waren er toch voedingsstoffen die niet geschikt zijn voor mijn lijf. Ik was veel ziek, alle griepjes en verkoudheden pikte ik op. Nadat ik er achter ben gekomen wat voor mij niet goed is, heb ik al jaren geen griep of verkoudheid meer gehad. Kon het zelf niet geloven hoeveel invloed dit dus kan hebben!

 

Wanneer ging voor jou de knop op, om te starten met gezonde voeding?

Mijn moeder was altijd al bezig met gezonde voeding maar in de tijd dat ik heel veel werkte als filmproducer, liet ik dit varen en leefde van koffie en veel ongezonde maaltijden. Lekker snel en geen tijd.

Maar eigenlijk was de hang naar gezonde voeding nooit echt helemaal weg en toen ik kinderen kreeg pakte ik het weer op en besteedde veel tijd aan de maaltijden. Ging zelf brood bakken en maakte alles zelf om zo geen rotzooi binnen te krijgen.

Na het lezen van het boek „ De Voedselzandloper’ van Chris Verburgh ging er echt een knop om en is ook de broodmachine op zolder beland.

 

Hoe ziet jou eetpatroon erop en dag uit en hoe is dat in tegenstelling tot voorheen?

Ondanks dat het nu een hype is, merkte ik dat mijn lijf het beste vaart bij minder koolhydraatrijk voedsel, geen tarwe producten en veel meer eiwitten. Nu ontbijt ik met Skyr waar ik hennepzaad, chiazaad, havermout, handje noten, wat kaneel en Maca poeder doorheen doe. Verder slik ik multi vitamine, MSM, magnesium en visolie. Vaak maak ik een eiwitshake met groenten en kokoswater die gedurende de ochtend op gaat. Lunch met groente/salade, soep of  tarwevrije cracker met geitenkaas. Gedurende de dag eet ik nog een handje noten en wat fruit. ‘s Avonds eten we meestal veel groente waarvan we dan bv. de pastinaak als frietjes uit de oven doen en een yoghurtdip erbij i.p.v. mayonaise. Dus je eet veel vezels en het is dan nog echt lekker ook. Vlees eten we weinig tot niet. Mijn enige guilty pleasure op de dag is een stuk Tony Chocoloney bij de thee ‘s avonds en tussendoor wel eens een lekker dropje. Ook chips kan ik moeilijk weerstaan maar dat heb ik eigenlijk niet veel in huis. Als het niet in de kast staat dan hoef je het ook niet op te eten!

 

Wat doet gezonde voeding met je?

Ik voel me veel energieker, geen dip meer om 4 uur ’s middags en wat ik al zei, nooit meer ziek!

 

Wat is jou gouden tip?

Begin vandaag met een ander eetpatroon! In het begin is het moeilijk omdat je lijf schreeuwt om koolhydraten (verslaving!) en je echt ‚honger’ hebt. Maar na een dag of 3 a 4 stopt dat en dan heb jedaar helemaal geen last meer van. Mijn eetpatroon lijkt heel ‚streng’ maar zo voelt het echt niet. Door de juiste voedingsstoffen heb ik geen verslaving meer en geen behoefte aan meer eten. 

En laat je adviseerden als je het niet meer weet. Ook ik dacht dat ik echt gezond at maar bleek bij elke maaltijd eigenlijk heel veel koolhydraten te eten waardoor mijn lijf maar om meer bleef schreeuwen. Want alle crackers, rijstwafels, etc. zijn lekker en licht maar blijven er voor zorgen dat je hongergevoel weer heel snel terug komt.

 
Maar vooral; krijg er geen stress van! Als ik op een feestje ben of uit eten ga dan ben ik echt niet streng voor mezelf en geniet van wat er voorbij komt.

Liefs!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *