OH MY DETOX WEEK

Yeaah! De eerste Oh My Detox week zit er weer op. Super tof om te zien hoe iedereen de week heeft ervaren. Om wat meer inzicht te geven in de Oh My Detox heeft onze eigen Voedingsdeskundige Boon haar ervaringen gedeeld. Enjoy!

ABOUT BOON

Mijn naam is Simone Braams, eigenaar van Boon – personal voedingscoach. Jullie zullen mij vast een keer op Facebook voorbij hebben zien komen, of misschien herkennen jullie de foto van de win actie van de Detox. Ik heb al eens vaker een detox gedaan, maar eigenlijk elke keer op een andere wijze. Het is een goede manier om je lichaam te resetten, om daarna een frisse start te maken. In dit geval stonden de goede voornemens voor de deur… Ja, ook ik doe hier aan mee! Ik wil jullie graag meenemen in mijn ervaring van de detox, wellicht kom jij dan ook in actie om je gezonde leefstijl weer op te pakken!

DAG 1:
Gezond eten is voor mij geen opgave, ik keek daarom erg uit naar de detox en ik was heel nieuwsgierig wat ik allemaal voorgeschoteld kreeg. Ik moest voor werk vroeg op, en ik zou 2 dagen weg blijven. Geen probleem tijdens de detox, ik kon alles makkelijk meenemen. Ik nam de gember citroen thee toen ik opstond om half 7, en om half 9 had ik de tijd voor mijn eerste ontbijtje, het was een waar feestje!

Na het ontbijtje was mijn maag goed gevuld, waardoor ik ook echt pas rond 10.30 trek in iets kreeg.  Gelukkig was het toen al tijd voor de blood healing juice met bieten, appel en bleekselderij. Tussendoor dronk ik 4-5 glazen thee. Om 13.00 had ik pauze, en wat een luxe was dat dat ik gewoon de salade uit de koelkast kon halen en niets meer hoefde te bereiden. De salade van geroosterde bloemkool met amandelen en een sesam dressing smaakte heerlijk. Ik kreeg hem niet helemaal op, dus de portie zou ook voor een man voldoende zijn. 

Rond een uur of 16.00 begon mijn buik toch wel te rammelen, normaal eet ik dan nog een boterham maar nu ging het gevoel snel weg na een paar glazen water. Ik at al vroeg, omdat ik personal training moest geven om 18.00, dit was wel mijn redding want mijn buik was weer begonnen met knorren. Een linzen curry met wortel stond op het menu, dit keer kon ik hem helemaal op en had ik weer voldoende energie om tot 21.00 te werken. Toen ik om 22.00 op de bank plofte, was ik zo blij als een kind dat er nog een detox thee en een SOS reep om mij lagen te wachten. De reep had ik bewaard, omdat ik na zo’n drukke avond altijd nog wel wat wil eten voor ik naar bed ga. Ik ging om 23.30 met een voldaan gevoel naar bed, dag 1 was een succes!

DAG 2:
Ik stond vroeg op, nam een lekker kopje gember citroen thee en voelde mij heel energiek na het heerlijke ontbijtje van dag 2, appelkruimel met gember granola. Met een goed vol gevoel ging ik de deur uit, klaar voor een nieuwe drukke dag. Ik dronk na het ontbijt twee grote koppen gember thee, twee glazen water, en natuurlijk de juice rond 11.00. Dit keer gemaakt met wortel gember en sinaasappel, een lekkere zoete smaak.

Om 13.30 had ik pas weer trek en at ik de Glow Bowl met wortel, biet, zilvervliesrijst, spinazie en noten. Dit keer kreeg ik hem helemaal op, en zat ik echt goed vol en had ik ook einde middag van de geen last van een knorrende buik. Mijn lichaam begint langzaam te wennen aan het ritme. 

Ik ging vroeg naar huis en at mijn avondeten, groene curry met quinoa, om 18.00. ‘S avonds ging ik naar de musical the Lion King, waar ik het toch wel lastig vond om iedereen lekkers te zien eten. Gelukkig had ik een flesje water en de SOS reep bij me, en dat voelde heel goed. Ik kwam om 00.00 thuis, nam nog een kopje detox thee en ging zonder trek mijn bed in.Tot nu toe nog geen moeilijk moment ervaren, wie weet komt dat morgen…


DAG 3:
Nadat ik wat langer had geslapen dan gepland ging ik met wat haast om 09.00 de deur uit, uiteraard wel met een kopje gember citroen thee op. Ik nam mijn ontbijtje mee voor onderweg, maar kwam daar pas om 10.00 aan toe. Achteraf bleek dit niet zo’n goed plan want ik voelde mij een beetje duizelig. Bij mijn ontbijtje (chia pudding met bosvruchten) nam ik dan ook een halve SOS reep, daarna voelde ik me al snel weer fit. Om 11.00 nam ik de juice gemaakt van spinazie, komkommer en appel.

Ik keek al snel uit naar mijn lunch, maar stelde dit iets uit omdat ik anders bang was ‘s middags wat sneller trek te krijgen. Ik nam de butterbeans pesto salade met courgette rond 13.30. Precies wat ik nodig had, ik voelde me daarna weer vol energie om nog een middagje te werken.

Om 17.30 ging ik van kantoor, op naar een goede vriendin en tevens de keukenprinses van Oh My Guts! Een goede afsluiter van mijn 3-daagse detox om bij haar mijn laatste maaltje van de detox op te eten. Pompoensoep stond op het menu!

MIJN RESULTATEN:
Omdat ik veel achter mijn computer werk, ben ik snel moe. Met de juiste voeding van de detox had ik hier helemaal geen last van en voelde ik me fit. Ik heb deze 3 dagen door drukte niet kunnen trainen, maar als je dat doet zou ik dit wel op dag 1 of 2 aanraden. Op dag 3 merkte ik toch dat ik behoefte had aan wat meer energie. 

Gewicht: 
– Dinsdag ochtend, dag 1 van de detox: 71,7 kg
– Donderdag ochtend, dag 3 van de detox: 70,6 kg
– Vrijdag ochtend, de ochtend na de detox: 70,5 kg

Ben je toe aan een verandering in je eetpatroon, wil je gezonder eten en wat inspiratie opdoen betreft recepten? De detox van OHMYGUTS heeft mij deze frisse start gegeven!

Een echte aanrader zou ik zeggen!! 🙂 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *