About Us

ons verhaal

Tijdens een reis door Australië raakte Bente en Max geïnspireerd door de gezonde eetcultuur die daar heerst. Iets wat voor hun gevoel miste in deze omgeving, terwijl er wel behoefte naar gezonde en verse maaltijden is. Zo is het concept van Oh My Guts ontstaan zoals je het vandaag de dag kent: smaakvolle gerechten met een healthy twist.

ONS VERHAAL

manuel-meurisse-464510-unsplash

WAAR HET BEGON

Tijdens een reis door Australië raakte Bente en Max geïnspireerd door de gezonde eetcultuur die het land rijk is. Tel hier bij de behoefte naar gezonde en verse maaltijden bij op en dan komen we uit bij het concept van Oh My Guts zoals we het vandaag de dag kennen: smaakvolle gerechten voorzien van een healthy twist.

003

KLEIN BEGINNEN EN GROOT DURVEN DENKEN

Een klein begin is het halve werk toch? Oh My Guts is namelijk gewoon begonnen vanuit Bentes eigen keuken. De bezorging van de maaltijden deden we zelf, met de fiets. Of met een beetje geluk: onze bus. Gelukkig kregen wij de kans om ons te vestigen in een biologische supermarkt in Wormerveer. Mét grote keuken. Deze stap maakte het mogelijk om grootschaliger te werk te gaan. Dream big, make it happen!

IMG_9966

GEZONDE MAALTIJDEN VOOR IEDEREEN

En toen ging het snel. De nieuwe keuken gaf ons de mogelijkheid om verder te groeien. Met als resultaat dat wij toen ook maaltijden konden leveren aan sportscholen en kledingzaken in de Zaanstreek en omstreken. Maar dit was nog niet alles. Catering aanvragen namen toe, detox pakketten werden populairder en meer en meer mensen leerden Oh My Guts kennen. 

omg-1444

EEN EIGEN BRANDSTORE

Oh My Guts groeide steeds verder waardoor we moesten verhuizen naar een grotere productiekeuken.  Op 1 mei 2018 hebben wij onze eerste brandstore geopend in de oude Verkade fabriek in Zaandam. Bij deze mooie plek kun je terecht voor een ontbijt na het sporten, een heerlijke lunch in het zonnetje, healthy snacks voor bij de borrel en natuurlijk onze take away maaltijden!

omg-83

DE TOEKOMST

De opening van de eerste brandstore heeft onze identiteit alleen maar versterkt! Ook heeft het ons gemotiveerd om in de toekomst meer locaties te openen. Met als doel om onze klanten te inspireren om een gezonde leefstijl na te streven!  Wat wij als grootste droom hebben? Om ooit nog eens een locatie te openen, op een plek waar altijd de zon schijnt, kokosnoten uit de bomen vallen en waar je kunt surfen op de golven van de zee! – dare to dream big!

WAAROM OH MY GUTS

De naam ‘Oh My Guts’ komt voort uit de uitspraak Oh my god’ wat we roepen als we iets goddelijks eten. Maar dan met een knipoog. Met onze maaltijden proberen wij mensen kennis te laten maken met een nieuwe manier van gezond koken. En het allerleukste: dit draagt ook nog eens bij aan een healthy guts.

Bente: ”Het oprichten van Oh My Guts was voor mij een sprong in het diepe. En tja, daar heb je veel gutsvoor nodig. Ook daarom vond ik deze woordspeling perfect passen.”

HET OMG TEAM

Wij, het Oh My Guts team, hebben het doel om gezond eten toegankelijker te maken voor iedereen! Wij zijn allemaal dol op lekker eten en wij helpen je dan ook graag bij het maken van een goede keuze. Voor al je vragen en feedback kun je bij ons terecht, we are happy to help!

omg-14444

ONZE VISIE

Al onze maaltijden zijn bereid met het doel zowel voedzaam als gezond te zijn. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het belangrijk is om bewust bezig te zijn met wát je eet. Dit is ook de reden dat wij goed nadenken over de manier waarop wij ingrediënten in verschillende gerechten met elkaar combineren. Met als uiteindelijk oogpunt natuurlijk: het verbeteren van de kwaliteit in onze voeding. Om de kwaliteit in onze producten te kunnen blijven waarborgen, werken wij nauw samen met onze voedingsdeskundige. Wij hebben een paar principes opgesteld om de Oh My Guts way of life te beschrijven:

1. LAAT VOEDING JE MEDICIJN ZIJN

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je hebt maar een lichaam, dus zorg daar goed voor. Om te beginnen met kiezen voor maaltijden die bestaat uit verse, natuurlijke ingrediënten. De natuur is voor ons een grote inspiratiebron. En dus doen wij ons best om de maaltijden die wij produceren zo schoonmogelijk te houden. Of met andere woorden: terug naar de basis.

2. KIES BEWUST

Om maar met de deur in huis te vallen: maaltijden schrappen is nóóit een goed idee. Ongezonde ingrediënten schrappen daarentegen wel. Als het eetpatroontechnisch gezien geloven wij dat de keuzes die je maakt moeten bijdragen aan zowel je mentale als aan je fysieke gezondheid. Daarom kiezen wij voor ingrediënten die je energieker laten voelen en óók nog eens barsten van de goede voedingsstoffen.

3. EET DE REGENBOOG

Wist je dat (natuurlijke) kleuren in voeding hartstikke belangrijk zijn? Elke kleur bevat namelijk zijn eigen, unieke voedingstoffen. Deze zijn op hun beurt weer belangrijk voor onze gezondheid. Dus hoe meer kleur een product bevat, hoe meer voedingstoffen daar in te vinden zijn. Dat is dus waarom al onze maaltijden vól met kleuren zitten.

4. SMAAK HEEFT PRIORITEIT

Dat wij geloven in de kracht van natuurlijke ingrediënten, dat is nu wel duidelijk. Maar wij geloven óók in de kracht van smaak Tijdens het ontwikkelen van onze maaltijden houden wij dan ook rekening met goede voedingswaarden en streven we er naar om unieke smaakcombinaties te creëren

5. KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT

Je lichaam verdient het állerbeste. Met deze gedachten in ons achterhoofd zijn wij constant op zoek naar de beste en meest interessante ingrediënten om in onze maaltijden te verwerken. Zélfs als deze duurder zijn. Waarom wij dit doen? Omdat we dit belangrijk vinden, omdat het beter smaakt én omdat kwaliteit onze top prioriteit is.

6. GOOD FOOD GOOD MOOD

Stress is nooit goed, dus ook niet wanneer het gaat over wat we zouden moeten eten. Want dit betekent dat je minder geniet van wat je eet. En om er nog een schepje boven op te doen: óók je spijsvertering gaat er op achteruit wanneer je niet relaxed bent. Met andere woorden: zonde dus. Wij hopen gezond eten voor iedereen toegankelijker te maken door gebruik te maken van goede ingrediënten Ons doel? Dat wij onszelf met z’n allen zelfverzekerder en gelukkiger zullen voelen.