Simone

  Meet Simone    

Simone is vanaf dag 1 een trouwe guts member, onze eigen in house diëtist en verantwoordelijk voor ons nieuwe detox menu. Iedere woensdag neemt zij ons mee langs allerlei ingewikkelde voedingskwesties die in the end helemaal niet zo ingewikkeld blijken te zijn. 

Kun je iets vertellen over wat je doet?

Een heleboel, haha! Ik ben diëtist en werk parttime voor mijn eigen onderneming. Ik doe veel aan één op één  begeleiding maar ben daarnaast geregeld te vinden bij bedrijven. Daar geef ik  workshops of presentaties over een gezonde levensstijl. Naast mijn eigen bedrijf ben ik docent op de sportopleiding CIOS in Haarlem. Voeding mag bij sport zeker niet ontbreken. Vandaar dat ik daar voor de klas mag staan en mijn passie over voeding kan delen met de jongere generatie.  

Waar komt jouw interesse in gezonde voeding vandaan?

Mijn liefde voor sport heeft geleid tot een interesse in voeding. Ik wilde mezelf als personal trainer onderscheiden, en dat is zeker gelukt. Al ben ik op dit moment geen trainer meer (al mijn energie gaat uit naar het werk als diëtist). Dat je door aanpassingen in je voedingspatroon zo veel positieve resultaten kunt bereiken is voor mij iets magisch!  

'Door kleine stapjes vooruit 

te zetten creëer je een 

verandering die blijft'

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

De diversiteit van cliënten en de kick die ik krijg als mijn voedingsplan voor succes zorgt. Je kunt iemands leven compleet veranderen! De diversiteit in mijn werk zorgt ook voor uitdaging. Die uitdaging heb ik iedere dag nodig zodat ik het beste uit mezelf kan halen!

Welke foodhype vind je echt verschrikkelijk? En waarom?

Goji bessen, ik krijg er al de kriebels van als ik er aan denk. Ik kan niet geloven dat mensen dat aten toen het een hype was. Het smaakt naar zeepsop.

Over gezond eten gaan een heleboel fabels en feiten in de rondte. Kun je ons iets vertellen over jouw visie op gezonde voeding?

Gezond eten is in mijn ogen: Gevarieerd eten met veel groenten en fruit. En natuurlijk: minder toegevoegde suikers. Bij mij staat genieten voorop, en dat kan heel makkelijk met gezonde voeding. Je moet het alleen durven ontdekken!

Wat is jouw specialiteit?

Ieder persoon en lichaam leren kennen. Door de betrokkenheid met mijn cliënten ontstaat er een samenwerking waarin we beide keihard werken om de beste resultaten te behalen!


Wat is het beste (voedings)advies 

dat je ooit hebt gekregen?Mix en match alle gezonde producten die jij lekker vindt, dan is het namelijk helemaal niet moeilijk om de gezonde stijl vol te houden. Niets is te gek. Mijn favo snack? Appel met pindakaas, zoooooo lekker! 

Heb je tips voor mensen die willen beginnen met gezond eten? 

Door kleine stapjes vooruit te zetten creëer je blijvende veranderingen. Geef jezelf de tijd en daar horen moeilijke momenten ook bij. Ik heb er zelf ruim 2 jaar over gedaan om het patroon te vinden wat bij mij past, nu wil ik niets liever dan dat patroon volhouden en daardoor een fit gevoel te hebben. 

Quick 5 

Mijn guilty pleasure is…. Waarom hebben we een guilty pleasure? Hartstikke zonde! De fase dat ik me schuldig voelde na een patatje of een pakje koekjes is er zeker geweest. Het is belangrijk dat je streeft naar een balans. Soms is iets lekkers eten helemaal niet om je schuldig over te voelen. Just enjoy! 

Ik ontbijt het allerliefste met…. FRUIT. Al sinds kinds af aan ben ik er gek op! 

Ik kan niet zonder… Chocolade! Geloof het of niet: wanneer ik dat een dag niet eet, mis ik het oprecht. Mijn favoriet is pure chocolade (met sinaasappelsmaak). Maar ook pure hagelslag en pure chocolade pasta vind je altijd in mijn voorraad kast. 

Op zondagochtend vind je mij.. In bed! Even wat uurtjes slaap inhalen na een drukke werkweek. Na een klein ontbijtje ga ik een lesje boksen en scoor ik daarna een ontbijtje 2.0 in een gezellig tentje in Haarlem. M’n zondag is niet compleet als ik geen weekboodschappen heb gedaan en iets lekkers/nieuws heb gemaakt in de keuken. Dit kan variëren van een makkelijke hap tot een culinair hoogstandje. 

 Het laatste restaurant waar ik heb gegeten is… Italiaan in Haarlem! Met een goede rode wijn, een pizza en een salade maak je mij echt gelukkig. Oh en het gezelschap is natuurlijk ook belangrijk;). Oudere post