Bloemkool broodjes

Bekijk onze dips om de broodjes lekker te beleggen!

5 à 6 broodjes

75 gr groente per broodje!

±20 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarden

1 middelgrote bloemkool (450 gr bloemkoolroosjes of kant-en-klare bloemkoolrijst)
2 eieren (vegan ei: 2 eetlepel gebroken lijnzaad, meng dit met 6 eetlepels warmwater)
100 gr (haver)meel 
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder

Tip: havermeel maal je eenvoudig zelf van havermout of havervlokken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 


Maak de bloemkool schoon. Snijd de roosjes eraf en maal ze in enkele seconden fijn in je keukenmachine. Kluts de eieren luchtig of maak de vegan eieren. Doe de geklutste (vegan) eieren samen met de bloemkool en de overige ingrediënten in een mengkom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot het samen een deegbal vormt (is het mengsel nog te nat voeg nog wat extra meel toe). Maak 5 of 6 ballen van dit mengsel en leg ze op de bakplaat. Bak de broodjes in 30-35 minuten gaar en laat ze goed afkoelen. Snijd ze doormidden en beleg ze met jouw favoriete spread. 


Bewaar ze in de koelkast of vries ze in voor later.


Tip: Heel lekker bij de soep of maak ook wat dips! Heel lekker voor op je bloemkool broodje(s)! ;)

Kijk hier voor je opschepschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Per broodje
Energie372.51 kJ / 88.82 kcal
Vetten1.89 g
Waarvan verzadigd0.24 g
Koolhydraten13.25 g
Waarvan suikers1.75 g
Eiwitten3.37 g
Zout0.24 g
Extra info: wij hebben 6 broodjes gemaakt en hebben met vegan ei gewerkt.

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.