Bloemkool kerriesoep

Werk je restjes weg!

2 à 3 personen

Bron van vitamine B!

±30 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarden
1 bloemkool (na schoonmaken ongeveer 250 gr)
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 gr)
3 tenen knoflook
1 tl kurkuma
4 tl kerriepoeder
1 el sojasaus
150 ml kokosmelk
150 ml amandel of havermelk
1 rode ui
1 el olijfolie
Snufje zeezout
Snufje peper
Dun schijfje gember of 1 tl gemberpoeder

Snijd de knoflook, de ui en de gember klein en fruit deze met een beetje olijfolie, de kurkuma en de kerriepoeder aan in een soeppan. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder de kraan met behulp van een zeef. Voeg de kikkererwten en bloemkool toe aan de pan. Laat nog heel even meebakken en blus daarna af met de plantaardige melk. Breng het geheel aan de kook en voeg naar smaak wat sojasaus, zout en peper toe (niet alles). Zet het vuur laag en pureer alles met een staafmixer fijn tot een soep.

Proef ondertussen even en voeg indien nodig meer zout, peper en/of sojasaus toe. Bon appetit!

Tip: heel lekker om te dippen met onze broodjes!

Opscheppen

+

++

+++

++++

Soep

300 gr
2 soeplepels

450 gr
3 soeplepels

600 gr
4 soeplepels

600 gr
4 soeplepels


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)


+

++

+++

++++

Energie

1464.51 kJ / 349.62 kcal

2196.80 kJ / 524.43 kcal

2929.03 kJ / 699.24 kcal

2929.03 kJ / 699.24 kcal

Vetten

15.65 g

23.48 g

31.30 g

31.30 g

Waarvan verzadigd

7.70 g

11.55 g

15.40 g

15.40 g

Koolhydraten

34.37 g

51.56 g

68.74 g

68.74 g

Waarvan suikers

14.47 g

21.71 g

28.95 g

28.95 g

Eiwitten

10.97 g

16.46 g

21.95 g

21.95 g

Zout

1.47 g

2.20 g

2.94 g

2.94 g

extra info: geen

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.