Cookie dough balletjes

Lekker als tussendoortje!

±10 balletjes

Zonder toegevoegde suikers!

±15 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
De basis
3 bananen
2 el pindakaas of andere notenpasta
1 grote hand havermout fijn
1 grote hand havermout grof
1 el chia zaad
3 el gehakte noten naar keuze
Snufje zout

Mix and match de onderstaande producten zodat je elke keer andere smaken balletjes hebt:
70% pure chocolade gehakt in blokjes
2 el gewelde rozijnen
3 dadels in stukjes gesneden
Kaneel
Cacaopoeder
Gevriesdroogd fruit
Limoenrasp

Prak de banaan met de pindakaas tot een egale massa. Voeg alle andere ingrediënten toe en kneed goed door met je handen. Voeg je favoriete smaken toe en meng nogmaals goed, tot dat alles zich goed verdeeld heeft.


Zet het mengsel vervolgens 15 min in de koelkast om even op te laten stijven. Rol er kleine balletjes van. Mochten ze nog te veel plakken, kan je er altijd wat extra havermout bij doen of ze rollen in kaneel, kokos of cacaopoeder zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bewaar ze in de vriezer of koelkast in een luchtdichte verpakking. 

Opscheppen

+

++

+++

++++

Snack

1 stuk 

2 stuk

2 stuks

3 stuks

*Of bekijk je eetschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Per balletje
(±60 gram)
Energie 520.05 kJ /
123.95 kcal
Vetten 4.95 g
Waarvan verzadigd 1.12 g
Koolhydraten 15.17 g
Waarvan Suikers 8.46 g
Eiwitten3.64 g
Zout 0.04 g
Extra info: De voedingswaarden geven het basisrecept weer
Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.