Gingercookies

Voor de hele week een lekker tussendoortje 

12 koekjes

vetarm

±25 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarden

1 banaan

Duim gember (±15 gr)

Mespuntje bakpoeder (±1 gr)

50 gr havermeel

60 gr havervlokken (grove)

60 gr rozijnen

Snufje zout 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.


Prak de banaan of gebruik de staafmixer. Rasp de gember en voeg de geraspte gember samen met het snufje zout aan het mengsel toe. 


Meng in een aparte kom de havermeel en de havervlokken met de rozijnen en het bakpoeder.  Voeg het dan samen met het banaanmengsel. Meng goed tot een mooi beslag.

Rol twaalf balletjes van het beslag en leg deze op je bakplaat. Druk vervolgens de balletjes aan zodat het platte koekjes worden. Bak ze circa 15 minuten af in de oven, ze horen een lichtbruine kleur te krijgen. Laat ze goed afkoelen buiten de oven, dan worden ze lekkerder!

Verpak ze luchtdicht, zo kun je er de hele week van genieten!


Kijk in je eetschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

PER KOEKJE
Energie 292.97 kJ / 69.56 kcal
Vetten 0.75 g
Waarvan verzadigd 0.13 g
Koolhydraten 13.70 g
Waarvan Suikers 5.40 g
Eiwitten1.75 g
Zout 0.03 g
extra info: geen

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.