Lijnzaad 

crackertjes

Ook lekker voor de lunch meteen 

van onze dippers of je favo beleg

±10 crackers

Goede vetten!

±15 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
100 gr lijnzaad
100 ml water
Snufje zout

Optioneel
Gedroogde kruiden naar keuze (bv: kerrie, Italiaanse kruiden of paprikapoeder)
Pompoenpitjes
Zonnebloempitjes
Sesamzaadjes

Tip: Maak het helemaal eigen door naast lijnzaad bijvoorbeeld pompoenpitjes of andere zaden te gebruiken!

Dit gerecht is misschien wel hetmeest verrassend van dit helekookboek. Zó simpel, maar oh my…zo lekker! 


Meng het water met het lijnzaad ende kruiden in een kom en laat dit 30minuten staan. Verwarm de ovenvoor op 180 graden en bekleed eenbakplaat met bakpapier. Smeer hetlijnzaadmengsel uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat alles goedverdeeld is en er geen gaten ontstaan. Bak in de oven voor ongeveer10 - 15 min tot dat alles goudbruin en helemaal droog is. 


Let op: het verschilt heel erg per oven hoe lang de crackers moeten. Haal ze uit de oven wanneer ze knapperig zijn. Laat ze helemaal afkoelen en breek ze in grote stukken. Dit zijn je crackers!


Tip: Geen zin of tijd om het zelf te maken? Bestel hier onze lijnzaadcrackers!

Bekijk je eetschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Per 100 gr
(10 crackertjes)
Energie 1961.14 kJ /
475.09 kcal
Vetten 30.88 g
Waarvan verzadigd 2.89 g
Koolhydraten 12.95 g
Waarvan Suikers 0.00 g
Eiwitten18.92 g
Zout 0.39 g
Extra info: wij hebben geen extra kruiden gebruikt.

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.