Linzen dahl


personen

De Dahl is een goede basis voor een soep!

±40 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarden

Linzen dahl

2 el olijfolie

1 rode uien in ringen gesneden

3 teentjes knoflook

400 ml kokosmelk

500 ml amandelmelk

snufje zout

4 el sojasaus glutenvrij

1 tl kurkuma

1 duim gember

400 gr kikkererwten (uitlekgewicht 265 gr)

100 gr rode linzen

50 gr rozijnen

1 el kerriepoeder


Voor kerrie bloemkool

1 grote bloemkool

1 el kerrie madras poeder

1 el olijfolie

Snufje zout en peper


Sinaasappelrijst

200 gr bruine rijst

1 sinaasappel + rasp van de schil

Snufje zout

Bloemkool
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Maak aan met de overige ingrediënten. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en leg de roosjes erop. Rooster de bloemkoolroosjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin in de oven


De sinaasappelrijst
Kook de rijst volgens de verpakking. 
Voeg het sinaasappelsap, de rasp van de schil en het zout toe als al het water door de rijst is opgenomen.


Start nu met de Dahl

Snijd de ui in ringetjes en de gember en knoflook fijn. Fruit dit in een pannetje met een beetje olijfolie. Voeg de kruiden toe roer goed door. Blus af met de kokosmelk, amandelmelk en sojasaus en breng het aan de kook. Wanneer alles kookt voeg je de linzen toe en kook je alles 5 minuten op laag vuur. Lek de kikkererwten uit en spoel af. Voeg deze samen met de rozijnen toe en kook 2 minuutjes. Breng op smaak met zout en peper.


Maak je bordje mooi op!
Begin met wat sinaasappelrijst en schep daarna de dahl op je bordje. Plaats de bloemkoolroosjes ertussenin en top je maaltijd eventueel af met wat rode ui pickle als je deze nog hebt staan! 


Tip: kijk goed in je eetschema! Van deze maaltijd kun je namelijk heel makkelijk een soep maken!

Opscheppen

+

++

+++

++++

Rijst (gekookt)

100 gr

130 gr

175 gr

200 gr

Bloemkool

50 gr

70 gr

100 gr

150 gr

Dahl

250 gr

300 gr

325 gr

350 gr


+

++

+++

++++

Energie

1957.56 kJ / 468.19 kcal

2416.88 kJ / 578.06 kcal

2829.10 kJ / 676.69 kcal

3189.08 kJ / 762.90 kcal

Vetten

14.67 g

17.87 g

20.02 g

22.61 g

Waarvan verzadigd

8.96 g

10.79 g

11.78 g

12.83 g

Koolhydraten

67.17 g

83.46 g

99.81 g

111.94 g

Waarvan suikers

9.55 g

11.78 g

13.65 g

15.78 g

Eiwitten

12.48 g

15.41 g

17.96 g

20.49 g

Zout

1.80 g

2.17 g

2.39 g

2.61 g

Extra info

Note: Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.