Best kale salad ever
2 personen
±5 minuten
- Ingrediënten
- Bereiding
- Opschep tabel
- Voedingswaarden
1 bosje boerenkool of grof gesneden boerenkool als bosjes
niet beschikbaar zijn (±300 gr)
1 el olijfolie
1 citroen
1 snufje peper
1 snufje zout
1 appel
1 handje amandelen
50 gr feta of vegan feta
50 gr ongekookte quinoa (++,+++,++++)
Rits de boerenkool van de nerf af en scheur deze in stukjes. Masseer de boerenkool met de olijfolie en citroen totdat alle blaadjes bedekt zijn. Snijd de appel in kleine blokjes, hak de amandelen fijn en meng deze door de salade. Verkruimel vervolgens de feta over de salade en breng op smaak met peper en zout.
Maak je ook quinoa?
Kook de quinoa volgens de verpakking. Laat afkoelen of spoel koud af voor je deze toevoegt aan de salade.
Weetje: Door de boerenkool te masseren wordt de smaak toegankelijker en minder bitter. De boerenkool wordt er zachter van omdat de vezels alvast worden afgebroken waardoor het voor het lichaam ook makkelijker verteerbaar wordt!
Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)