2 personen
±5 minuten
500 gr gekookte rode bieten (verkrijgbaar in de supermarkt)
3 tl olijfolie
1 blikje linzen (uitlekgewicht: 130 gr)
⅓ bosje verse dille
⅓ bosje verse munt
Snufje peper
Snufje zout
60 gr (vegan) feta
20 gr walnoten
100 ml citrusdressing
40 gr ongekookte quinoa (+++,++++)
De bietenmix
Snijd de rode bieten in blokjes. Giet het blik linzen in een zeef en spoel goed af. Snijd de dille en de munt fijn.
Citrusdressing
Maak de citrusdressing zoals hier aangegeven.
Voor de quinoa (++, +++)
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Make your plate
Snijd de feta in blokjes. Voeg alle ingrediënten samen in een grote mengkom. Maak je bord op en besprenkel met wat walnoten.
Tip: kijk goed in je eetschema! Deze salade is namelijk heel makkelijk te upgraden naar een avondmaaltijd. Vul de salade bijvoorbeeld aan met quinoa en tempeh of zalm!
Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)