Crunchy chickpeas

Healthier snack alert!

±7 handjes
Ook lekker als topping!

±30 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 2x 265 gr)
1 el olijfolie of avocado olie
Snufje zout
Snufje peper
Optioneel 1 tl kruiden toevoegen naar keuze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af. Dep de kikkererwten droog met een keukenpapiertje of theedoek. Meng alle ingrediënten in een kom. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten over de bakplaat. Rooster voor 20 min in de oven en hussel met een lepel. Zet ze terug in de oven voor nog eens 20 min en hussel nogmaals goed door.


Check of ze goed knapperig zijn. Nog niet knapperig genoeg? Laat ze dan nog even in de oven roosteren. Wanneer ze goed knapperig zijn, zet je de ovendeur op een kiertje en laat je e in de oven afkoelen.


Bewaar buiten de koelkast in een luchtdichte pot of bakje.


Tip: Maak een grote batch, ze blijven namelijk lekker lang goed omdat je al het vocht eruit roostert! Gebruik ze als snack of als topping voor een salade of maaltijd!


+

++

+++

++++

Crunchy chickpeas

1 handje

2 handjes

3 handjes

4 handjes

Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Per handje
±25 gram
Energie 618.87 kJ /
148.06 kcal
Vetten 6.73 g
Waarvan verzadigd 0.87 g
Koolhydraten 9.73 g
Waarvan Suikers 0.00 g
Eiwitten6.24 g
Zout 1.13 g
extra info: wij gebruikten olijfolie
Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.