Sweet potato brownie

Healthier snack alert!

±8 stukjes
Vezelrijk

±45 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
Beslag
200 gr gekookte zoete aardappel
100 gr rozijnen
50 gr maple siroop
2 gr zout
150 gr amandelmeel
50 gr cacao
1 x chia ei (20 gr chia gemengd met 150 ml water)
1 tl bakpoeder

Tahini topping
100 ml tahini
1 tl ahornsiroop, maplesiroop of honing
Snufje zout
5 gr sesamzaadjes (optioneel)

Voor de brownie

Kook de  aardappel en laat deze afkoelen. Meng voor het ‘chia ei’ het water met de chiazaadjes en laat het 10 min intrekken. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en mix tot een smeuïge massa.


Topping

Mix alle ingrediënten voor de topping in een kom. Giet deze over de brownie en maak een mooie swirl. Strooi de sesamzaadjes over de brownie. Bak de brownie in de oven op 180 graden 25 min.Food for thought!

Dietiste Simone Braams legt je in deze video uit waarom dit recept niet alleen super lekker is maar ook nog eens goed voor je humeur! 

Kijk goed in je eetschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Per stukje
Energie 1371.10 kJ /
327.05 kcal
Vetten 19.99 g
Waarvan verzadigd 2.97 g
Koolhydraten 23.37 g
Waarvan Suikers 14.11 g
Eiwitten9.39 g
Zout 0.39 g
Extra info: wij gebruikten agavesiroop voor de tahini topping

Note: wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.