RECEPT
BLOEMKOOL DAHL
BLOEMKOOL DAHL
Oh My Guts loves Indian food! Het recept van deze hartverwarmende Dahl curry van founder Bente delen wij graag met jullie. Dit gerecht is heerlijk vullend en dankzij de kruiden en verschillende groenten een gezond gerecht. Verras jouw familie en vrienden met deze crowd pleaser ;)
Snijdt de bloemkool in kleine roosjes. Rooster de roosjes met een beetje zout en peper in de oven tot ze mooi gaar zijn. Snipper de knoflook, ui en gember. Bak ze samen met olijfolie 1 minuut in de pan. Voeg vervolgens de kurkuma en kerriepoeder erbij en bak deze kort mee. Voeg de kokosmelk, rozijnen en sojasaus toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook. Voeg de kikkererwten en de gekookte linzen erbij en breng het nog een keer aan de kook. Roer de geroosterde bloemkool als laatste door de dahl.
Serveer de dahl met rijst of naan brood.
Serveer tip: Voeg geschaafde sinaasappel toe aan de rijst om een fris tintje aan het gerecht te geven
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
• 400 gram bloemkool
• 400 ml kokosmelk
• 4 gram zout
• 1 teentje knoflook
• 18 gram sojasaus
• 4 gram kurkuma
• 4 gram gember
• 400 gram kikkererwten
• 10 gram (gekookte) linzen
• 10 gram rozijnen
• 18 gram sojasaus
• 10 gram kerriemix
• Optioneel: 150 gram rijst
• Optioneel: Naanbroodrood