SHOP NU DE DETOX BOX MET €20,- KORTING MET DE CODE: HAPPYGUTS

WAAROM EEN CLEAN EATING DETOX 

BETER IS DAN EEN SAPKUUR

Detoxen, waar ook wel ‘het reinigen van het lichaam’ mee bedoeld wordt kan op verschillende manieren. De bekendste zijn: het detoxen d.m.v. een sapkuur en een (natural) clean eating detox. Wij vertellen je graag meer over de verschillen tussen deze twee detox manieren! 

"Zeg maar dag tegen 

jezelf uithongeren!"

WAT IS EEN SAPKUUR?

Een sapkuur, ook wel sapvasten, is een extremere vorm van detoxen. Tijdens zo een kuur worden er alleen maar sappen gedronken gemaakt van groente en fruit. Hiernaast mogen er dus helemaal geen vaste voedingsmiddelen gegeten worden, wel mag er buiten de sappen om water en thee worden gedronken. Het idee hierachter is het schoonspoelen van je darmen, zodat je afvalstoffen kwijt raakt en je weer een energiek gevoel hebt. De sapkuren worden meestal aangeboden voor 3, 5 of 7 dagen. De hoeveelheid dagen die aanbevolen worden hangt er ook vanaf hoe je 

voedingspatroon op dat moment is en of je ervaren bent met sapvasten. 


 Mocht je nog niet bewust bezig zijn met je voeding dan kan zo een sapkuur best een shock voor je lichaam zijn. Je lichaam is gewend om een bepaalde hoeveelheid vaste voeding binnen te krijgen en hier haar energie uit te halen. Het is daarom altijd belangrijk dat er voorafgaand aan een sapkuur al afgebouwd wordt met eten. Met deze vorm van detoxen kan er gewichtsverlies bereikt worden en kunnen de darmen worden gereinigd, maar omdat je lichaam snel moet afkicken kunnen er i.p.v. gezondheidsvoordelen juist bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ontstaan.

WAT IS CLEAN EATING?

Een andere vorm van detoxen is (natural) clean eating. Dit kan eigenlijk beter gezien worden als een aanpassing op je levensstijl i.p.v. als een dieet of kuur. Als we het hebben over ‘clean eating’ dan hebben we het over het eten van pure producten, dus zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen, hormonen en transvetten. Clean eating is ook geheel vegan. Het lichaam zal alleen maar de nodige en gezonde voedings- en bouwstoffen binnenkrijgen waardoor het 

optimaal zal functioneren. 


Deze vorm van detoxen heeft eigenlijk als functie om het lichaam te resetten en te ontdoen van alle afval- en gifstoffen die het in de loop van de jaren opgeslagen heeft. Om dit te bereiken moet er minimaal 3 tot 5 dagen clean gegeten worden. Verder biedt een clean eating detox handvatten voor een gezonde levensstijl en zal je niet meer hunkeren naar ongezonde trek. Omdat je iets minder kilocalorieën binnenkrijgt dan dat je per dag mag is het ideaal om van die kilo te veel af te komen, maar niet verstandig om helemaal zo te blijven eten. Uiteindelijk is het streven een energiebalans die in evenwicht is en een gezond lichaam waardoor je je vitaal en gelukkig zult voelen. 

GA VOOR DE OH MY DETOXBOX!

Het zal inmiddels vast duidelijk zijn welke vorm van detoxen onze voorkeur heeft, namelijk clean eating. Dat is dan ook precies wat wij bieden met de detoxbox: gezond en puur eten waar je lichaam een boost van krijgt!

LET US BE YOUR DATE-TOX 

FOR A WEEK

DETOXBOX MAN
€118,50
DETOXBOX VROUW
€112,50

SCHRIJF JE IN VOOR DE VOOR 

MEER LEUKE WEETJES! 

Email: