SHOP NU DE DETOXBOX MET €10,- KORTING MET DE CODE: HAPPYGUTS

WAAROM EEN CLEAN EATING DETOX BETER IS DAN EEN SAPKUUR

Detoxen -oftewel 'het reinigen van je lichaam'- kun je doen op verschillende manieren. De bekendste manieren zijn: het detoxen doormiddel van een sapkuur én een (natural) clean eating detox. Maar wat is nou precies het verschil? En waarom is de ene manier beter dan de andere? Daar vertellen wij je graag meer over.

  • Gezondere darmflora & spijsvertering 

  • Meer energie, een beter huid en een lichter gevoel

  • Gezonde start van een nieuwe leefstijl 

WAT IS EEN 

SAPKUUR?


Een sapkuur, ook wel sapvasten, is een extremere vorm van detoxen. Tijdens zo'n kuur worden er alleen maar sappen gedronken die gemaakt zijn van groenten en fruit. Los van deze sappen worden er dus geen vaste voedingsmiddelen geconsumeerd. Wél mag er los van de sappen water en thee worden gedronken. Het idee hierachter? Dat je darmen schoon worden gespoeld, zodat jij je afvalstoffen kwijtraakt en jij je uiteindelijk energieker zult voelen. 


Deze sapkuren worden meestal aangeboden voor 3, 5 of 7 dagen.De hoeveelheid dagen die aanbevolen worden hangt er ook vanaf hoe jevoedingspatroon op dat moment is, en of je ervaren bent met sapvasten.Wanneer je nog niet zo bewust bezig bent met je voeding kan zo'n sapkuur een behoorlijke shock zijn voor je lichaam. Je lichaam is gewend om een bepaalde hoeveelheid vaste voeding binnen te krijgen, en hier haar energie uit te halen. Het is daarom altijd belangrijk dat er voorafgaand aan een sapkuur al afgebouwd wordt met eten. Met deze vorm van detoxen kan er gewichtsverlies bereikt worden en kunnen de darmen worden gereinigd, maar omdat je lichaam snel moet afkicken kunnen er i.p.v. gezondheidsvoordelen juist bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ontstaan.

WAT IS 

CLEAN EATING?

Een andere vorm van detoxen is (natural) clean eating. Dit kan eigenlijk beter gezien worden als een aanpassing op je levensstijl in plaats van een dieet of kuur volgen. Als we het hebben over ‘clean eating’ dan hebben we het over het eten van pure producten, dus zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen, hormonen en transvetten. Clean eating is ook geheel vegan. Het lichaam zal alleen maar de nodige en gezonde voedings- en bouwstoffen binnenkrijgen waardoor hetoptimaal zal functioneren. 


Deze vorm van detoxen heeft eigenlijk als functie om het lichaam te resetten, en te ontdoen van alle afval- en gifstoffen die het in de loop van de jaren opgeslagen heeft. Om dit te bereiken moet er minimaal 3 tot 5 dagen clean gegeten worden. Verder biedt een clean eating detox handvatten voor een gezonde levensstijl en zal je niet meer hunkeren naar ongezonde trek. Omdat je iets minder kilocalorieën binnenkrijgt dan dat je per dag maximaal is voorgeschreven, is deze manier van detoxen ideaal om van die ene kilo te veel af te komen. Maar het is niet verstandig om een langere periode zo te blijven eten. Uiteindelijk is het streven; een energiebalans die in evenwicht is, en een gezond lichaam waardoor je je vitaal en gelukkig zult voelen!

GA VOOR DE OH MY DETOXBOX!

Het zal inmiddels vast duidelijk zijn welke vorm van detoxen onze voorkeur heeft, namelijk clean eating. Dat is dan ook precies wat wij bieden met de detoxbox: gezond en puur eten waar je lichaam een boost van krijgt!

LET US BE YOUR DATE-TOX 

Detox Cleanse Lite
€118,50
Detox Cleanse Plus
€126,00

BENIEUWD NAAR DE DETOX ERVARINGEN


SCHRIJF JE IN VOOR DE VOOR 

MEER LEUKE WEETJES! 

Email: