2 personen
±15 minuten
De noedels
100 gr ongekookte boekweitnoedels
1 el sesamzaadjes
1 el sesamolie
De aubergine
1 aubergine (±300 gr)
1 el olijfolie
Snufje zout
De dressing
Zie hier de ingrediënten voor de dressing als je deze nog niet hebt gemaakt
Overige ingrediënten
100 gr spinazie
60 gr mango (diepvries wanneer niet in seizoen)
20 gr pinda’s
Koriander (optioneel)
De aubergine
Snijd de aubergine in blokjes en bak met een beetje olie en een snufje zout op hoog vuur in een koekenpan tot de blokjes lekker zacht zijn.
De noedels
Breng de boekweitnoedels met water aan de kook volgens de instructies op de verpakking. Haal van het vuur en maak aan met sesamzaadjes en sesamolie.
De dressing
Zie hier
Overig
Ontdooi de mango uit de diepvries of snijd een verse mango in blokjes. Mix de aubergine en de noedels samen met de mango in een grote saladekom. Garneer met pinda’s en eventueel wat koriander.
Tip: het is ook heel erg lekker met tofu of kip voor de extra eiwitten!
Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)