Dadel snacks 

Ook heel lekker als zoete snack na het eten

10 porties

Kies jouw favoriet!

±5 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
10 medjool dadels
10 tl pindakaas, amandelpaste of andere notenpasta
of 10 tl yoghurt of kwark
1 snufje zout (optioneel)

Extra (optioneel)
Kaneel
Kokosflakes
Sesamzaadjes
Pure chocolade

Misschien wel het makkelijkste recept uit dit boek!


Dadels met yoghurtdip

Dip je dadels in yoghurt! Dit is een heerlijke frisse tegenhanger op de zoete dadel. Besprenkel ze eventueel nog met kaneel, sesamzaadjes of kokosrasp. 


Dadels met notenpasta
Snijd de dadel open in de lengte. Haal de pit uit de dadel. Vul de dadel vervolgens met je favoriete notenpasta. Versier met de extra’s. 


Bewaar ze in de koelkast in een luchtdicht bakje.


+

++

+++

++++

Yoghurt

2-4 stuks

2-4 stuks

2-4 stuks

2-4 stuks

Notenpasta

x

2 stuks

2-4 stuks

2-4 stuks

Of bekijk je eetschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Dadel met pindakaasDadel met yoghurt
Energie 253.17 kJ /
60.20 kcal
128.60 kJ /
30.70 kcal
Vetten 2.49 g0.18 g
Waarvan verzadigd 0.39 g0.03 g
Koolhydraten 8.20 g7.50 g
Waarvan Suikers 6.55 g6.65 g
Eiwitten1.55 g0.47 g
Zout 0.04 g0.06 g
Extra info: we gebruikten 100% pindakaas en plantaardige kwark

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.