Ingelegde rode ui

Onze pickles are the best!

4 personen

Heerlijke topping!

±15 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
150 ml (appelcider) azijn
300 ml water
2 rode uien
1 el agave-, maplesiroop of honing

Dit is misschien wel de magische touch die je miste op je huidige maaltijd. Heerlijk over je salade, maaltijd of als topping op je broodje!


Doe het water, de azijn, het zout en de zoetstof in een pannetje. Breng het aan de kook. 


Snijd ondertussen de uitjes in ringetjes. Doe ze in een kommetje en schenk het vocht op de ui. Laat het afkoelen en zet het minstens 2 uur weg in de koelkast in een luchtdichte verpakking. 


Tip! Maak dit een nachtje van te voren. Dan heeft de pickle lekker lang gestaan en komen de smaken beter tot hun recht.

Neem zoveel als je lekker vindt!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

PER 100 gr
Energie 143.93 kJ / 34.31 kcal
Vetten 0.18 g
Waarvan verzadigd 0.09 g
Koolhydraten 5.84 g
Waarvan Suikers 5.76 g
Eiwitten1.07 g
Zout 0.09 g
extra info: wij gebruikten agave. De voedingswaarden zijn op basis van het uitgelekte product.

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.