Ook lekker voor de lunch of als ontbijt
Eiwitrijk
±15 minuten
Verwarm de oven voor op 200graden.
Meng het kikkererwtenmeel,edelgist, bakpoeder, knoflookpoeder, peper en zout goed. Voegvervolgens beetje bij beetje de melktoe, en klop met een garde de klontjes eruit. Voeg de smaakmakerstoe.
Vet met een klein beetje olie devorm in. Schenk het beslag in kleinemuffinvormpjes en bak ze 20 minuten op 200 graden. Laat ze afkoelen enbewaar afgedekt in de koelkast ofmaak een grote batch en bewaarze in de vriezer.Ze zijn lekker om koud te eten maarnog lekkerder om even op te warmen in de oven.
Waarom niet van ei?
Een eitje op z’n tijd kan echt geen kwaad, maar beperk het van 2 tot 5 eieren per week. Ei is namelijk rijk aan cholesterol. Het eten van producten met cholesterol kan leiden tot verhoging van het cholesterolgehalte in je bloed. Met deze kikkererwten variant krijg je toch eiwitten binnen. En het proeft écht als een quiche!
Een easy swap!
Tip: Geen zin of tijd om het zelf te maken? Voeg hierde OMG quiches toe aan je abonnement!