Notenbrood

Makkelijk voor onderweg!

11 sneetjes

Bron van vitamine B!

±60 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarden
100 g amandelen
100 g hazelnoten
100 g sesamzaad
100 g zonnebloempitten
100 g lijnzaad
100 g pompoenpitten
1 tl fijn zeezout
3 el olijfolie, plus extra voor het invetten
5 eieren of vegan lijnzaadei (5 el lijnzaad mengen met 100 ml water)
Optioneel: rozijnen, zontomaat of olijven

Verwarm de oven voor op 180 graden. 


Hak de noten in grove stukken. Doe alle noten, pitten en zaden in een kom. Voeg zout en olie toe en roer. Voeg het lijnzaad “ei” of de eieren 1 voor 1 toe en meng goed. Schenk het beslag in een ingevet cakeblik en zet 60-70 minuten in de oven, of schep het beslag in een ingevette muffinbakvorm en zet in de oven voor 45-50 minuten. 


Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voor je het brood aansnijdt.


Bewaar ze in een luchtdichte trommel of vries ze in voor later.


Tip: heel lekker met appelstroop of feta!

Kijk hier voor je opschepschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Per sneetje
Energie1273.67 kJ / 307.25 kcal
Vetten25.41 g
Waarvan verzadigd2.63 g
Koolhydraten6.51 g
Waarvan suikers1.95 g
Eiwitten10.01 g
Zout0.18 g
Extra info: wij gebruikten nog 30 gram rozijnen en vegan ei.
Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.