Rode curry linzensoep

Maak een grote batch en vries het in!

2 à 3 personen

Bron van vezels

±15 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
De currypasta
1 paprika
1 sjalot
2 schijfjes gemberwortel (±30 gr)
4 tenen knoflook
1 el citroensap (±10 ml)
1 stuk rode peper (zaadlijst verwijderd)
1 tak citroengras of 1 tl citroengraspoeder (sereh)
1 tak limoenblad/kaffir of 2 limoenen
+ rasp van de schil
*Geen tijd om de rode currypasta zelf te maken? Je kan het ook kopen. Let dan wel op de toegevoegde suikers!

De rest
1 aubergine
3 paprika’s
1 el olijfolie
Snufje zout en peper
150 ml kokosmelk
400 ml plantaardige melk naar keuze
30 ml sojasaus
1 blik rode linzen gedroogd

Voor de currypasta

Doe de ingrediënten in de blender en mix tot een gladde pasta. Is het te droog waardoor het mixen niet goed lukt? Voeg dan eventueel een scheutje water toe zodat het mixen beter gaat.


Voor de soep

Verwarm een diepe pan met wat olijfolie en fruit de currypasta tot de aroma’s vrijkomen. Snijd de aubergine en paprika’s in blokjes. Voeg toe aan de pan en roer goed door. Blus af met de melk en sojasaus. Breng de soep aan de kook. Voeg de rode linzen toe, en kook deze mee tot ze zacht zijn. Mix alles tot een gladde soep met de staafmixer of blender.