Truffle risotto

Ook lekker als lunch!

personen

Bron van eiwitten

±30 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarden

De parelgort

200 gr gort (ongekookt)

700 ml water

150 ml truffelsaus


Voor de truffelsaus

4 tenen knoflook

1 tl olijfolie

2 sjalotten

2 el edelgist

2 tl truffeltapenade

1 tl tijm

Snufje peper en zout

140 ml water


Voor de paddenstoelenmix

400 gr paddenstoelen

naar keuze

1 rode ui

1 el olijfolie

Snufje zout

10 ml truffelsaus


Overige ingrediënten

400 gr cherrytomaten

120 gr (vegan) geitenkaas

120 gr spinazie

4 takjes tijm

De parelgort
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de parelgort zoals aangegeven op het pak. 


De truffelsaus

Maak ondertussen de truffelsaus. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui, sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Voeg daarna de tijm toe. Voeg de truffeltapenade, edelgist en eventueel een snufje zout en peper toe. Kook het geheel en mix daarna glad met een staafmixer. 


De paddenstoelenmix

Snijd de paddenstoelen en de ui grof. Doe de paddenstoelen samen met de cherrytomaatjes en de rode ui in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bak zo’n 15 minuutjes gaar in de hete oven (tot de tomaatjes poffen).


Breng ondertussen de gekookte parelgort op smaak met 3/4 van de truffelsaus. Haal de ovenschaal uit de oven, leg de tomaatjes apart en voeg aan de paddenstoelenmix de rest van de truffelsaus toe. 


Maak je bordje mooi op. Begin met een handje spinazie en schep de parelgort risotto daarbovenop. Schep vervolgens de paddenstoelen-ui mix hier overheen en leg de gepofte cherrytomaatjes hier mooi op. Top af met gebrokkelde geitenkaas en eventueel een takje tijm. Et voila!


Tip: kijk goed in je eetschema, dit recept is ook lekker als lunch! 

Opscheppen

+

++

+++

++++

Spinazie

30 gr

30 gr

40 gr

40 gr

Parelgort (gekookt)

100 gr

150 gr

180 gr

200 gr

Truffelsaus

40 ml

60 ml

70 ml

85 ml

Paddenstoelenmix

175 gr

200 gr

220 gr

250 gr

Cherrytomaat

75 gr

75 gr

90 gr

100 gr

(vegan) Geitenkaas

50 gr

50 gr

65 gr

80 gr

Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)


+

++

+++

++++

Energie

1492.27 kJ / 357.84 kcal

1801.53 kJ / 431.58 kcal

2188.78 kJ / 524.39 kcal

2539.30 kJ / 608.50 kcal

Vetten

17.45 g

18.59 g

22.99 g

27.60 g

Waarvan verzadigd

9.29 g

9.50 g

12.15 g

14.82 g

Koolhydraten

33.37 g

47.43 g

56.66 g

63.35 g

Waarvan suikers

5.94 g

6.55 g

7.64 g

8.78 g

Eiwitten

16.46 g

18.79 g

22.99 g

26.87 g

Zout

0.83 g

0.90 g

1.12 g

1.36 g

Extra info: voor de voedingswaarden is normale geitenkaas gebruikt

Note: Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.