Ook lekker als lunch!
4 personen
Bron van eiwitten
±30 minuten
De parelgort
200 gr gort (ongekookt)
700 ml water
150 ml truffelsaus
Voor de truffelsaus
4 tenen knoflook
1 tl olijfolie
2 sjalotten
2 el edelgist
2 tl truffeltapenade
1 tl tijm
Snufje peper en zout
140 ml water
Voor de paddenstoelenmix
400 gr paddenstoelen
naar keuze
1 rode ui
1 el olijfolie
Snufje zout
10 ml truffelsaus
Overige ingrediënten
400 gr cherrytomaten
120 gr (vegan) geitenkaas
120 gr spinazie
4 takjes tijm
De parelgort
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de parelgort zoals aangegeven op het pak.
De truffelsaus
Maak ondertussen de truffelsaus. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui, sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Voeg daarna de tijm toe. Voeg de truffeltapenade, edelgist en eventueel een snufje zout en peper toe. Kook het geheel en mix daarna glad met een staafmixer.
De paddenstoelenmix
Snijd de paddenstoelen en de ui grof. Doe de paddenstoelen samen met de cherrytomaatjes en de rode ui in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bak zo’n 15 minuutjes gaar in de hete oven (tot de tomaatjes poffen).
Breng ondertussen de gekookte parelgort op smaak met 3/4 van de truffelsaus. Haal de ovenschaal uit de oven, leg de tomaatjes apart en voeg aan de paddenstoelenmix de rest van de truffelsaus toe.
Maak je bordje mooi op. Begin met een handje spinazie en schep de parelgort risotto daarbovenop. Schep vervolgens de paddenstoelen-ui mix hier overheen en leg de gepofte cherrytomaatjes hier mooi op. Top af met gebrokkelde geitenkaas en eventueel een takje tijm. Et voila!
Tip: kijk goed in je eetschema, dit recept is ook lekker als lunch!