Bananenbrood

Genoeg voor de hele week!

±8 plakjes

Bron van eiwitten

±50 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
Beslag
4 rijpe bananen
2 el kokosolie
3 eieren of lijnzaad ei
(3 el lijnzaad + 9 el warm water)
100 gr amandelmeel
100 gr boekweit
of ander volkorenmeel
2 el kaneel
2 scoops rijst proteïne
1 tl bakpoeder
1 el lijnzaad
2 el appelazijn
Snufje zout

Toppings
Blauwe bes
Amandelen
Rozijnen
Appel

Tip: snijd het brood in plakjes en bewaar je plakjes in de vriezer! 

Verwarm de oven voor op 180 graden.Pel de bananen en prak ze tot eensmeuïg mengsel. Tik de eieren in de komen kluts deze met de banaan luchtig.Smelt de kokosolie in een pannetje enmeng deze met het bananenmengsel.Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe. Doe dit beetje bij beetje omklontjes te voorkomen. Meng goed tot jeeen dik beslag krijgt. 


Vet een bakvormin en schenk het beslag er gelijkmatig in.Voeg eventueel je favoriete toppings toe, of houdhet brood simpel. Bak 40-45 minuten tothet brood goudbruin is. Check met eensatéprikker of de cake nog nat is aande binnenkant. Als het stokje er drooguitkomt kun je de cake uit de oven halenen laten afkoelen. 


Snij de cake in plakjesen bewaar wat voorraad in de vriezer.Op deze manier kun je op elk momenteen plakje laten ontdooien. Ideaal voordrukke dagen! 


Tip: Geen zin of tijd om het zelf te maken? Voeg hierhet bananenbrood toe aan je abonnement!

Bekijk je eetschema!


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

Per plakje
(±100 gr)
Energie1062.72 kJ / 253.46 kcal
Vetten10.47 g
Waarvan verzadigd2.83 g
Koolhydraten25.55 g
Waarvan suikers14.54 g
Eiwitten10.06 g
Zout0.06 g
Extra info:wij maakten het bananenbrood met vegan lijnzaad ei, boekweitmeel en rijst proteïne poeder.

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.