Nasi goreng
4 personen
±30 minuten
- Ingrediënten
- Bereiding
Nasimix
1 tl van elk: komijn, koriander, gember, paprika, laos, kurkuma
(of zakje nasikruiden zonder suiker van de supermarkt)
1 teen knoflook
1 ui
1 duimpje verse gember
4 el sojasaus
2 limoen
1 kleine spitskool fijn gesneden
1 wortel geraspt
Rijstmix
160 gram bruine rijst
200 gram bloemkoolrijst (of ½ bloemkool geraspt)
Topping
4 el pindasaus
Takje koriander (optioneel, weglaten als je niet van koriander houdt)
4 el rode ui pickle
100 gr gamba’s, kipfilet of gerookte tofu in blokje
De rijstmix
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking verpakking. Mix de gekookte rijst met de bloemkoolrijst.
Nasimix
Snijd de knoflook, ui en gember fijn. Fruit deze met een beetje olie aan in een wokpan. Voeg de kruiden toe als de ui glazig is, en bak even mee. Voeg vervolgens de groenten toe en wok deze. Voeg ook de rijstmix toe aan de wokpan. Blus af met limoen en sojasaus.
Bak de kip, gamba’s of tofu in de pan met een klein beetje olie en zout.
Schep de nasi op een bordje met de pindasaus, de rode ui pickle, je favoriete proteïnerijke product (gamba, kip, tofu) en een takje koriander.