Gezonde 'parmezaan'

who needs cheese?

±175 gram

Heerlijke topping!

±15 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarde
70 gr edelgist
100 gr amandelmeel
1 tl knoflookpoeder
1 tl olijfolie
Snufje zout

Meng de ingrediënten met de hand door elkaar tot alles goed verdeeld is. Bewaar in een luchtdicht bakje. 

Deze gezonde parmezaan is heel lekker over je maaltijd, salade of broodje!


Wist je dat edelgist naast lekker ook nog eens hartstikke gezond is? Het is rijk aan eiwit en bevat alle essentiële aminozuren. Eén eetlepel edelgist bevat 2 gram eiwit, waardoor het een goed product is als je extra eiwit aan je maaltijd toe wil voegen. Daarnaast bevat edelgist veel B-vitaminen en is het rijk aan mineralen. Het bevat vitamine B1, B2, B3 (soms ook B12, dit wordt er dan kunstmatig aan toegevoegd) en foliumzuur. Doordat het zoveel vitamine B bevat, is het heel goed voor je huid, haar en sterke nagels!

Besprenkel je maaltijd/salade/broodje met deze parmezaan.
Ezelsbruggetje: 1 eetlepel parmezaanse kaas is ongeveer 10 gram.


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)

PER 100 gr
Energie 2141.29 kJ / 512.11 kcal
Vetten 33.68 g
Waarvan verzadigd 2.84 g
Koolhydraten 13.00 g
Waarvan Suikers 8.78 g
Eiwitten30.30 g
Zout 0.04 g
extra info: geen

Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.