Best kale salad ever | lunch recept

Best kale salad ever | lunch recept

Bente's lievelingssalade, super makkelijk en mega gezond!

±5 minuten | Boerenkool bevat meer vitamine C dan een sinaasappel!

1 bosje boerenkool of grof gesneden boerenkool als bosjes

1 el olijfolie

1 citroen

1 snufje peper

1 snufje zout

1 appel

1 handje amandelen

50 gr feta of vegan feta

50 gr ongekookte quinoa

 

Rits de boerenkool van de nerf af en scheur deze in stukjes. Masseer de boerenkool met de olijfolie en citroen totdat alle blaadjes bedekt zijn. Snijd de appel in kleine blokjes, hak de amandelen fijn en meng deze door de salade. Verkruimel vervolgens de feta over de salade en breng op smaak met peper en zout. 

Maak je ook quinoa?
Kook de quinoa volgens de verpakking. Laat afkoelen of spoel koud af voor je deze toevoegt aan de salade.

Weetje: Door de boerenkool te masseren wordt de smaak toegankelijker en minder bitter. De boerenkool wordt er zachter van omdat de vezels alvast worden afgebroken waardoor het voor het lichaam ook makkelijker verteerbaar wordt!

Terug naar blog