Baked oats

Een goed begin van de dag!

3 porties

Bron van vezels

±45 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding

300 ml (plantaardige) melk naar keuze

1 stuk bananen

120 gr fijne havervlokken

1 el lijnzaad (±15 gr)

1 el rozijnen (±15 gr)

1 tl kaneel

1 snuf zout

1 tl bakpoeder

1 el kokosolie

1.5 el agavesiroop

80 gr fruit naar keuze (bv. blauwe bessen, frambozen, appel, peer, mango)


225 gr (plantaardige) yoghurt/kwark

Verwarm de oven voor op 170 graden.


Pel de banaan en snij deze in plakjes. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar. Smelt de kokosolie in de magnetron. Voeg de agave, bananen, kokosolie en het fruit naar keuze bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.


Vet een braadslede een klein beetje in. Verdeel het mengsel over de braadslede en giet de havermelk eroverheen. Plaats het in de oven voor ongeveer 35 minuten.


Haal de braadslede uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Schep het baksel vervolgens los tot het een rommelige crumble is. De baked oats zijn nu af! Maak af met een beetje yoghurt, een goede start van jouw dag!


Tip: verdeel de crumble over 3 potjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je lege pindakaas potjes of soep potjes, of onze ontbijt bakjes. Top af met yoghurt. Zo kan je weer 3 dagen vooruit!