Baked Oats | Ontbijt recept

Baked Oats | Ontbijt recept

±45 minuten |  Bron van vezels

300 ml (plantaardige) melk naar keuze

1 stuk bananen

120 gr fijne havervlokken

1 el lijnzaad (±15 gr)

1 el rozijnen (±15 gr)

1 tl kaneel

1 snuf zout

1 tl bakpoeder

1 el kokosolie

1.5 el agavesiroop

80 gr fruit naar keuze (bv. blauwe bessen, frambozen, appel, peer, mango)

225 gr (plantaardige) yoghurt/kwark

 

 

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

 

Pel de banaan en snij deze in plakjes. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar. Smelt de kokosolie in de magnetron. Voeg de agave, bananen, kokosolie en het fruit naar keuze bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.

Vet een ovenschaal een klein beetje in. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en giet de havermelk eroverheen. Plaats het in de oven voor ongeveer 35 minuten.

Haal de ovenschaal uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Snij de oats in 4en en bewaar in de koelkast. Serveer met kwark en fruit.

 

 

 

 

 

 

Terug naar blog