5 à 6 broodjes | 75 gr groente per broodje | ±20 minuten
1 middelgrote bloemkool (450 gr bloemkoolroosjes of kant-en-klare bloemkoolrijst)
2 eieren (vegan ei: 2 eetlepel gebroken lijnzaad, meng dit met 6 eetlepels warmwater)
100 gr (haver)meel
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
Tip: havermeel maal je eenvoudig zelf van havermout of havervlokken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maak de bloemkool schoon. Snijd de roosjes eraf en maal ze in enkele seconden fijn in je keukenmachine. Kluts de eieren luchtig of maak de vegan eieren. Doe de geklutste (vegan) eieren samen met de bloemkool en de overige ingrediënten in een mengkom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot het samen een deegbal vormt (is het mengsel nog te nat voeg nog wat extra meel toe). Maak 5 of 6 ballen van dit mengsel en leg ze op de bakplaat. Bak de broodjes in 30-35 minuten gaar en laat ze goed afkoelen. Snijd ze doormidden en beleg ze met jouw favoriete spread.
Bewaar ze in de koelkast of vries ze in voor later.