Bloemkool kerriesoep | Lunch recept

Bloemkool kerriesoep | Lunch recept

±30 minuten  | Bron van vitamine B en eiwitten

1 bloemkool (na schoonmaken ongeveer 250 gr)
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 gr)
3 tenen knoflook
1 tl kurkuma
4 tl kerriepoeder
1 el sojasaus (of een extra snufje zout)
150 ml kokosmelk
150 ml amandel of havermelk
1 rode ui
1 el olijfolie
Snufje zeezout
Snufje peper
Dun schijfje gember of 1 tl gemberpoeder

 

 

Snijd de knoflook, de ui en de gember klein en fruit deze met een beetje olijfolie, de kurkuma en de kerriepoeder aan in een soeppan. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder de kraan met behulp van een zeef. Voeg de kikkererwten en bloemkool toe aan de pan. Laat nog heel even meebakken en blus daarna af met de plantaardige melk. Breng het geheel aan de kook en voeg naar smaak wat sojasaus, zout en peper toe (niet alles). Zet het vuur laag en pureer alles met een staafmixer fijn tot een soep.

Proef ondertussen even en voeg indien nodig meer zout, peper en/of sojasaus toe. Bon appetit!

 

Terug naar blog