4 personen | Bron van vezels | ±45 minuten
De chili
200 gr zwarte bonen (uitlekgewicht 130 gr)
200 gr witte bonen (uitlekgewicht 130 gr)
200 gr kidneybonen (uitlekgewicht 130 gr)
1 tl olijfolie
3 el chipotle saus uit de supermarkt (naar smaak)
1 stuk grote ui, fijngehakt
1 stuk wortel, fijngehakt
1 stuk rode peper
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el geraspte verse gember
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
De zoete aardappels
2 zoete aardappels
1 el olijfolie
Snufje zout & peper
Extra’s
4 takjes koriander
1 avocado
(plantaardige) yoghurt
1 limoentje
Voor de chili
Snijd de rode peper, de rode ui en de knoflook fijn. Zet een grote pan op het vuur en voeg hier de olijfolie, pepers, knoflook en ui aan toe. Fruit deze goed aan en voeg daarna ook de chipotlesaus, komijn en paprikapoeder toe. Blus het geheel af met limoensap, de gepelde tomaten en de tomatenpuree. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten goed doorkoken. Lek alle bonen uit en spoel ze goed af met behulp van een zeef en voeg deze toe aan de chili. Zet het vuur lager en laat het geheel nog even door sudderen.
De zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappels doormidden, prik gaatjes in het vruchtvlees en maak ze aan met olijfolie, zout en peper. Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
Maak vervolgens je bordje mooi op. Garneer met de rode ui pickle, een takje koriander, wat plantaardige yoghurt en een kwart limoentje. Enjoy!