Chili sin carne

Maak extra chili voor de lunch ;)

personen

Bron van vezels

±45 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding

De chili

200 gr zwarte bonen (uitlekgewicht 130 gr)

200 gr witte bonen (uitlekgewicht 130 gr)

200 gr kidneybonen (uitlekgewicht 130 gr)

1 tl olijfolie

3 el chipotle saus uit de supermarkt (naar smaak)

1 stuk grote ui, fijngehakt

1 stuk wortel, fijngehakt

1 stuk rode peper

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 el geraspte verse gember

1 blik gepelde tomaten (400 gr)

1 tl chilipoeder

1 tl paprikapoeder

1 tl komijnpoeder


De zoete aardappels

2 zoete aardappels

1 el olijfolie

Snufje zout & peper


Extra’s

4 el rode ui pickle 

4 takjes koriander

1 avocado

(plantaardige) yoghurt

1 limoentje

Voor de chili

Snijd de rode peper, de rode ui en de knoflook fijn. Zet een grote pan op het vuur en voeg hier de olijfolie, pepers, knoflook en ui aan toe. Fruit deze goed aan en voeg daarna ook de chipotlesaus, komijn en paprikapoeder toe. Blus het geheel af met limoensap, de gepelde tomaten en de tomatenpuree. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten goed doorkoken. Lek alle bonen uit en spoel ze goed af met behulp van een zeef en voeg deze toe aan de chili. Zet het vuur lager en laat het geheel nog even door sudderen. 


De zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappels doormidden, prik gaatjes in het vruchtvlees en maak ze aan met olijfolie, zout en peper. Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in de oven. 


Maak vervolgens je bordje mooi op. Garneer met de rode ui pickle, een takje koriander, wat plantaardige yoghurt en een kwart limoentje. Enjoy!


Tip: kijk goed in je eetschema! Eet je morgen een burrito voor de lunch dan kun je deze vullen met de chili. Maak dus genoeg en zorg dat je wat overhoudt ;)