Crunchy chickpeas

Crunchy chickpeas

±7 handjes | Ook lekker als topping | ±30 minuten
Ingrediënten: 
2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 2x 265 gr)
1 el olijfolie of avocado olie
Snufje zout
Snufje peper
Optioneel 1 tl kruiden toevoegen naar keuze
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af. Dep de kikkererwten droog met een keukenpapiertje of theedoek. Meng alle ingrediënten in een kom. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten over de bakplaat. Rooster voor 20 min in de oven en hussel met een lepel. Zet ze terug in de oven voor nog eens 20 min en hussel nogmaals goed door.

Check of ze goed knapperig zijn. Nog niet knapperig genoeg? Laat ze dan nog even in de oven roosteren. Wanneer ze goed knapperig zijn, zet je de ovendeur op een kiertje en laat je e in de oven afkoelen.

Bewaar buiten de koelkast in een luchtdichte pot of bakje.

Tip: Maak een grote batch, ze blijven namelijk lekker lang goed omdat je al het vocht eruit roostert! Gebruik ze als snack of als topping voor een salade of maaltijd!

Terug naar blog