2 personen | Rijk aan vitamine A&C | ±45 minuten
Voor de boemboe
2 tl kurkuma
4 tl kerrie madras kruiden
1 tl korianderzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl garam masala
1 tl kaneel
1 tl kruidnagel
1 duimpje gember
1 teen knoflook
2 el citroensap
2 el water
1 tl agave
1 tl mosterd
klein beetje olijfolie
snufje zout
tapioca (als nodig om te binden)
De bobotie groentemix
2 zoete aardappelen
1 winterpeen
1 ui
2 paprika's
100 gr sperziebonen
30 ml (haver)room
100 gr (vegan) gehakt
1 middelgrote appel
45 gr boemboe
Overige
wrapjes
Voor de boemboe
Rasp de gember en mix de kruiden in een kommetje door elkaar. Pers de knoflook en voeg toe aan de kruidenmix. Voeg vervolgens de citroensap, water, agave en de kleine beetjes olijfolie en zout toe en meng goed.
De bobotie groentemix
Snijd de zoete aardappel in blokjes en dop de boontjes. Kook beide tot ze beetgaar zijn. Snipper ondertussen de ui en snijd de overige groenten en de appel in blokjes. Zet een pannetje op en bak hierin de ui aan tot deze glazig wordt. Voeg vervolgens het gehakt toe samen met je zelfgemaakte boemboe. Zo trekken de smaken lekker in! Blus af met water en kookroom. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en laat nog even aanbakken.
Vul je wrap met de bobotie, genieten!