Gezonde kapsalon

personen

eiwitrijk

±60 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding

De frietjes
2 grote zoete aardappels

1 grote knolselderij

2 el olijfolie

Snufje zout

1 tl gyros kruiden


De (vegan) kip

400 gram kipdijblokjes of vega kipstukjes

1 tl gyros kruiden

1 tl paprikapoeder


Komkommer-tomaat salade

2 vleestomaten in plakjes

1 komkommer in plakjes

85 gr veldsla


Toppings

4 el rode ui pickle

Geraspte jonge/vegan kaas 

4 el tzatziki 


De frietjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel en knolselderij in frietjes. Leg ze minimaal 30 min in warm water (dit helpt om ze knapperig te maken). Bekleed de bakplaat met zilverfolie (bakpapier kan ook maar dan worden ze minder knapperig). Meng in een kom de knolselderij en zoete aardappel frietjes met de overige frietjes-ingrediënten. Zorg dat

de kruiden mooi verdeeld zijn over de frietjes. Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak ze 15 minuten. Schep goed om en bak ze nog eens 15 minuten tot dat ze gaar en knapperig zijn.


De (vegan) kip

Meng ondertussen de (vegan) kip met de kruiden. Bak deze met een klein beetje olijfolie in een pan. 


De kapsalon

Doe frietjes op een ovenbestendig bordje met de kip er bovenop en bestrooi met wat kaas. Gril de kaas voor 5 min in de oven. Verwijder het bordje uit de oven (pas op het is heet!). Serveer samen met de sla, tomaat, komkommer, tzatziki, en de rode ui pickle. ENJOY!!