4 personen
±60 minuten
De frietjes
2 grote zoete aardappels
1 grote knolselderij
2 el olijfolie
Snufje zout
1 tl gyros kruiden
De (vegan) kip
400 gram kipdijblokjes of vega kipstukjes
1 tl gyros kruiden
1 tl paprikapoeder
Komkommer-tomaat salade
2 vleestomaten in plakjes
1 komkommer in plakjes
85 gr veldsla
Toppings
4 el rode ui pickle
Geraspte jonge/vegan kaas
4 el tzatziki
De frietjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel en knolselderij in frietjes. Leg ze minimaal 30 min in warm water (dit helpt om ze knapperig te maken). Bekleed de bakplaat met zilverfolie (bakpapier kan ook maar dan worden ze minder knapperig). Meng in een kom de knolselderij en zoete aardappel frietjes met de overige frietjes-ingrediënten. Zorg dat
de kruiden mooi verdeeld zijn over de frietjes. Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak ze 15 minuten. Schep goed om en bak ze nog eens 15 minuten tot dat ze gaar en knapperig zijn.
De (vegan) kip
Meng ondertussen de (vegan) kip met de kruiden. Bak deze met een klein beetje olijfolie in een pan.
De kapsalon
Doe frietjes op een ovenbestendig bordje met de kip er bovenop en bestrooi met wat kaas. Gril de kaas voor 5 min in de oven. Verwijder het bordje uit de oven (pas op het is heet!). Serveer samen met de sla, tomaat, komkommer, tzatziki, en de rode ui pickle. ENJOY!!