Gingercookies

Gingercookies

Voor de hele week een lekker tussendoortje | 12 koekjes | vetarm | ±25 minuten

1 banaan

Duim gember (±15 gr)

Mespuntje bakpoeder (±1 gr)

50 gr havermeel

60 gr havervlokken (grove)

60 gr rozijnen

Snufje zout 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Prak de banaan of gebruik de staafmixer. Rasp de gember en voeg de geraspte gember samen met het snufje zout aan het mengsel toe. 


Meng in een aparte kom de havermeel en de havervlokken met de rozijnen en het bakpoeder.  Voeg het dan samen met het banaanmengsel. Meng goed tot een mooi beslag.

Rol twaalf balletjes van het beslag en leg deze op je bakplaat. Druk vervolgens de balletjes aan zodat het platte koekjes worden. Bak ze circa 15 minuten af in de oven, ze horen een lichtbruine kleur te krijgen. Laat ze goed afkoelen buiten de oven, dan worden ze lekkerder!

Verpak ze luchtdicht, zo kun je er de hele week van genieten!

 

Terug naar blog