Lijnzaad crackertjes | Lunch recept

Lijnzaad crackertjes | Lunch recept

±10 crackers | ±15 minuten | Goede vetten!

100 gr lijnzaad
100 ml water
Snufje zout

Optioneel
Gedroogde kruiden naar keuze (bv: kerrie, Italiaanse kruiden of paprikapoeder)
Pompoenpitjes
Zonnebloempitjes
Sesamzaadjes

Tip: Maak het helemaal eigen door naast lijnzaad bijvoorbeeld pompoenpitjes of andere zaden te gebruiken!

Meng het water met het lijnzaad ende kruiden in een kom en laat dit 30minuten staan. Verwarm de ovenvoor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer het lijnzaad mengsel uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is en er geen gaten ontstaan. Bak in de oven voor ongeveer 10 - 15 min tot dat alles goudbruin en helemaal droog is. 

Let op: het verschilt heel erg per oven hoe lang de crackers moeten. Haal ze uit de oven wanneer ze knapperig zijn. Laat ze helemaal afkoelen en breek ze in grote stukken. Dit zijn je crackers!

Terug naar blog