Lijnzaad 

crackertjes

Ook lekker voor de lunch meteen 

van onze dippers of je favo beleg

±10 crackers

Goede vetten!

±15 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
100 gr lijnzaad
100 ml water
Snufje zout

Optioneel
Gedroogde kruiden naar keuze (bv: kerrie, Italiaanse kruiden of paprikapoeder)
Pompoenpitjes
Zonnebloempitjes
Sesamzaadjes

Tip: Maak het helemaal eigen door naast lijnzaad bijvoorbeeld pompoenpitjes of andere zaden te gebruiken!

Dit gerecht is misschien wel hetmeest verrassend van dit helekookboek. Zó simpel, maar oh my…zo lekker! 


Meng het water met het lijnzaad ende kruiden in een kom en laat dit 30minuten staan. Verwarm de ovenvoor op 180 graden en bekleed eenbakplaat met bakpapier. Smeer hetlijnzaadmengsel uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat alles goedverdeeld is en er geen gaten ontstaan. Bak in de oven voor ongeveer10 - 15 min tot dat alles goudbruin en helemaal droog is. 


Let op: het verschilt heel erg per oven hoe lang de crackers moeten. Haal ze uit de oven wanneer ze knapperig zijn. Laat ze helemaal afkoelen en breek ze in grote stukken. Dit zijn je crackers!


Tip: Geen zin of tijd om het zelf te maken? Bestel hier onze lijnzaadcrackers!