4 personen | ±40 minuten
Linzen dahl
2 el olijfolie
1 rode uien in ringen gesneden
3 teentjes knoflook
400 ml kokosmelk
500 ml amandelmelk
snufje zout
4 el sojasaus glutenvrij
1 tl kurkuma
1 duim gember
400 gr kikkererwten (uitlekgewicht 265 gr)
100 gr rode linzen
50 gr rozijnen
1 el kerriepoeder
Voor kerrie bloemkool
1 grote bloemkool
1 el kerrie madras poeder
1 el olijfolie
Snufje zout en peper
Sinaasappelrijst
200 gr bruine rijst
1 sinaasappel + rasp van de schil
Snufje zout
Bloemkool
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Maak aan met de overige ingrediënten. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en leg de roosjes erop. Rooster de bloemkoolroosjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin in de oven
De sinaasappelrijst
Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg het sinaasappelsap, de rasp van de schil en het zout toe als al het water door de rijst is opgenomen.
Start nu met de Dahl
Snijd de ui in ringetjes en de gember en knoflook fijn. Fruit dit in een pannetje met een beetje olijfolie. Voeg de kruiden toe roer goed door. Blus af met de kokosmelk, amandelmelk en sojasaus en breng het aan de kook. Wanneer alles kookt voeg je de linzen toe en kook je alles 5 minuten op laag vuur. Lek de kikkererwten uit en spoel af. Voeg deze samen met de rozijnen toe en kook 2 minuutjes. Breng op smaak met zout en peper.
Maak je bordje mooi op!
Begin met wat sinaasappelrijst en schep daarna de dahl op je bordje. Plaats de bloemkoolroosjes ertussenin en top je maaltijd eventueel af met wat rode ui pickle als je deze nog hebt staan!