Marokkaans 

shepherd's pie

Een heerlijke maaltijd vol met groenten

personen

Eiwitrijk

±45 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding

De vulling
250 gr (vegan) gehakt

200 gr winterpeen

200 gr pastinaak

100 gr aubergine

100 gr courgette

70 gr tomatenpuree (1 klein blikje)

250 gr blik tomatenblokjes

25 gr abrikozen

150 gr kikkererwten

1 tl gedroogde tijm

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 tl ras el hanout

150 gram champignons

Peper en zout naar smaak


Bovenste laagje

2 grote zoete aardappels

Halve citroen

1 draadje saffraan

1 teentje knoflook

1 tl ras el hanout

Peper en zout naar smaak


Topping (optioneel)

Amandelsnippers

Gedroogde tijm

Voor de vulling

Snijd alle groenten, ui en knoflook fijn tot hele kleine blokjes. Warm ondertussen de olijfolie op in een grote pan. Bak de ui en knoflook tot deze glazig zijn. Voeg vervolgens het (vegan) gehakt, de gedroogde tijm en de ras el hanout toe. Roer dit 1 minuut door. Voeg de winterpeen, aubergine, courgette, champignon en pastinaak toe met een snufje zout en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met het blikje tomatenblokjes en de tomatenpuree. Bak alles samen voor ongeveer 2 minuten. Snijd ondertussen de abrikoos in vieren. Doe deze samen met de kikkererwten bij de vulling en roer nog even goed door. Doe alles in een grote ovenschaal. 


Voor het bovenste laagje

Knijp de halve citroen uit in een schaaltje. Wel de saffraan in de citroensap. Schil de zoete aardappel en kook deze vervolgens gaar. Giet de zoete aardappel af. Doe de zoete aardappel, de knoflook, de ras el hanout en de citroensap met saffraan in een keukenmachine of mix alles samen met de staafmixer tot puree. Smeer de zoete aardappelpuree over de onderste vulling tot een glad geheel. 


De finishing touch

Sprenkel als laatste de gesnipperde amandel en gedroogde tijm eroverheen. Doe de schaal voor 15 minuten in de oven op 180 graden.


Snijd de shepherd's pie in 8 gelijke stukken! 


Tip: als je overhoudt is de pie ook erg lekker als lunch met een zelfgemaakt broodje!