Miso geroosterde aubergine

Miso geroosterde aubergine

personen | Vezelrijk | ±30 minuten

 

De misopasta 

2 el misopasta

1 teen knoflook

2 el 100% pindakaas

Het sap van 2 sinaasappels

1 el sesam of olijfolie

Overige ingrediënten

2 aubergines

200 gr quinoa liefst rood

Snufje zout

1 klein bosje dille

1 klein bosje munt

 

Toppings

4 el rode ui pickle

4 el tzatziki

Fijngehakte nootjes

 

De miso

Doe voor de miso pasta alle dikgedrukte ingredienten in de blender of keukenmachine, of snijd de knoflook fijn en mix deze samen met andere dik gedrukte ingrediënten in een kommetje.

 

De aubergine

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in de lengte door de helft. Maak vervolgens een ruitjespatroon van ongeveer 2cm diep in het vruchtvlees van de aubergine. Zo kan de misopasta ook tot in de kern van de aubergine trekken. Smeer de bovenkant van de aubergines in met de misopasta. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. Leg de aubergines op de bakplaat of ovenschaal, en schenk er 100 ml water bij. Rooster ze voor 20 min. tot ze superzacht en gaar zijn. 

 

De quinoa

Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd de dille en munt fijn en mix deze met de quinoa. Voeg naar smaak zout toe. 

 

Serveren

Maak je bordje mooi op. Schep eerst wat quinoa op, leg de aubergine hier half overheen met een dot tzatziki ernaast. Besprenkel het geheel met rode ui pickle en nootjes naar keuze. 

 

Terug naar blog