Easy melanzane

Ook geschikt als lunch!

personen

Bron van vezels

±45 minuten

  • Ingrediënten
  • Bereiding
  • Opschep tabel
  • Voedingswaarden

De aubergines

2 aubergine

4 tl olijfolie

snufje zout


Tomatensaus

2 kleine ui

4 knoflooktenen

2 tl venkelzaad

snufje zout

2 el tomatenpuree

1 blik gepelde tomaten (400 gr)

1 klein blik linzen (160 gr)


Salade

2 venkelknollen

1 el citroensap (15 ml)

16 gr verse dille

1 tl zout

1 el sushi azijn (15 ml)

bosui naar keuze

1 el agave

1 tl mosterdzaad


Topping

(Vegan) geraspte mozzarella, of normale mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier.


Snijd de aubergines in de lengte door de helft. Snijd de halve aubergines kruislings in. Smeer de halve aubergines in met een beetje olijfolie en besprenkel met een snufje zout. Plaats de aubergines op de bakplaat in de oven voor 25 minuten tot ze zacht zijn.


Maak ondertussen de tomatensaus. Pel de uien en knoflook en en snijd de uien in ringen en de knoflook klein. Fruit aan in een hapjespan samen met de venkelzaad en het snufje zout tot de ui glazig is en de knoflook licht verkleurd. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en blus daarna af met de gepelde tomaten. Spoel de linzen goed af en voeg deze als laatste toe aan de saus. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje.


Haal nu de bakplaat uit de oven en voeg een goede schep van de tomatensaus over je aubergines. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en plaats de bakplaat nog eens 5-10 minuutjes in de oven, zodat de kaas een beetje smelt!


Maak ondertussen de salade. Maal de mosterdzaadjes grof in de vijzel en snijd de dille fijn. Snijd de venkel in fijne plakken en de bosui in ringen en plaats het samen met de dille en mosterdzaadjes in een salade kom. Maak een sausje van de sushi azijn, agave, de citroensap en het snufje zout. Maak de salade aan met het frisse sausje. 


Haal de aubergines uit de oven en top ze af met de vegan parmezaanse kaas! Plaats het op een bordje samen met de frisse venkelsalade. Enjoy!


Opscheppen

+

++

+++

++++

Aubergine helften

1 helft

2 helften

2 helften

3 helften

Tomatensaus

200 gr
(1.5 soeplepels)

300 gr
(2 soeplepels)

400 gr
(3 soeplepels)

450 gr
(3 grote soeplepels)

Venkelsalade

100 gr

150 gr

200 gr

200 gr

Mozzarella

35 gr

45 gr

60  gr

70 gr

Parmezaanse kaas

10 gr

15 gr

20 gr

20 gr


Note: dit zijn enkel richtlijnen om er voor te zorgen dat jij ongeveer weet wat je opschept. Op deze manier hopen we dat je zelf uiteindelijk een master wordt in het maken van goede gezonde porties voor jou! Wil je een keer iets meer of minder? Maak je dan niet al te druk, het moet wel leuk blijven! ;)


+

++

+++

++++

Energie

1567.60 kJ / 374.68 kcal

2324.23 kJ / 555.66 kcal

2907.15 kJ / 694.87 kcal

3625.63 kJ / 866.70 kcal

Vetten

15.83 g

22.84 g

28.94 g

34.48 g

Waarvan verzadigd

8.45 g

11.17 g

14.69 g

17.28 g

Koolhydraten

36.69 g

54.50 g

67.88 g

87.31 g

Waarvan suikers

14.94 g

23.67 g

27.14 g

37.26 g

Eiwitten

13.63 g

20.88 g

26.40 g

32.71 g

Zout

1.99 g

2.90 g

3.34 g

4.57 g

Extra info: voor de berekening is geraspte vegan mozzarella gebruikt.


Note Wij hebben met bepaalde ingrediënten gewerkt. Op basis van deze gekozen ingrediënten zijn de voedingswaarden berekend. Gebruik jij afwijkende ingrediënten, dan zal dat effect hebben op de voedingswaarden. Deze tabel is uitsluitend bedoeld jou een eerste inzicht te geven in het recept maar is ontvankelijk voor afwijkingen.