RECEPT 

MISO AUBERGINE


MISO AUBERGINE

Handen in de lucht als je net als wij een miso fan bent! Speciaal voor deze miso fan’s delen wij ons recept. Aubergine is een super veelzijdig groente want je kan het bijvoorbeeld bakken door een lasagne, door een curry of, zoals dit recept, klaar maken als ovengerecht. Aubergine bestaat voornamelijk uit water, waardoor dit een heerlijk licht gerecht is. 


Verwarm de oven voor op 160 graden. 


Knijp de sinaasappels uit. Mix de sinaasappelsap + rasp, knoflook, gember en water in de blender of met een staafmixer tot een gladde marinade. Snijdt de aubergine door de helft. Kruis de binnenkant van de aubergine in, zoals op de foto te zien is. Smeer vervolgens de aubergine in met de miso pasta. Giet daarna de marinade eroverheen. 


Leg de aubergine in een klein laagje water in een ovenschaal. Het laagje water zorgt ervoor dat de aubergine gaar stoomt, en de marinade niet verbrand. Doe de aubergine 20 minuten in de oven. Kijk na 10 minuten of er nog water in de ovenschaal ligt. Zo niet, voeg dan nog een beetje water toe aan de ovenschaal. 


Serveer de aubergine met jouw favoriete toppings. 


Serveer tip: Eet de aubergine met een quinoa salade en/of met hummus en pita broodjes. 

INGREDIËNTEN


Voor 4 personen

• 2 hele aubergines

• 5 el donkere miso pasta

• 2  sinaasappels + rasp

• 1 teentje knoflook

• 50 ml water

• 3 cm gember

• Add your favourite topping


Toppings tips:

• Granaatappelpitjes

• Geschaafde amandelen

• Gepekelde ui

• Munt

• Sesamzaadjes

• Yoghurtsaus (Yoghurt met knoflook, peper en zout)