Veggiepedia      

Met trots presenteren wij... Veggiepedia! Onze eigen healthy encyclopedie waarbij we verschillende groenten uit ons menu uitlichten. Deze week: de aubergine

Waarom wij fan zijn van de aubergine 

Een absolute favoriet uit de Oh My Guts keuken is toch wel de aubergine. In de liefde voor aubergine zijn we niet alleen; de paarse vrucht, die zijn oorsprong vindt in het Perzische rijk, is een veel gezien ingrediënt in de Mediterraanse keuken. Ook wordt aubergine door zijn stevige structuur en verfijnde smaak vaak gebruikt als vleesvervanger. Maar naast het feit dat aubergine ons maar al te goed smaakt, is de paarse groente ook nog eens hartstikke gezond. 

Fun facts

De aubergine heeft verschillende benamingen. Zo noemen de Engelsen noemen de groente bijvoorbeeld ‘eggplant’ terwijl de Italianen het hebben over melanzane.

Aubergine behoort net als de tomaat tot de nachtschadefamilie. Dat betekent dus dat de aubergine botanisch gezien eigenlijk een bes is.

Aubergine kun je niet rauw eten, in rauwe aubergine vind je namelijk het stofje solanine, dat maag en darmklachten kan veroorzaken.

Een glanzende aubergine is verre van rijp, hoe mooi ze er ook uitzien.

Aubergine houdt niet van lage temperaturen, je kan een aubergine nooit onder de 10 graden bewaren.

Trek gekregen? 

Je vind aubergine in onze deze week in Miso glazed eggplant!