Veggiepedia      

Met trots presenteren wij...Veggiepedia! Onze eigen healthy encyclopedie waarbij we iedere week een andere groente uit ons menu uitlichten. Deze week: gember

Waarom gember gezond is:

Onze favoriete smaakmaker? Dat is toch echt wel de gember. De roots van dit eeuwenoude gele knolletje liggen in het Midden-Oosten: daar staat het knolletje in kwestie ook wel bekend als Ginseng. Wij vinden het vooral lekker door onze curry, tikka masala of gewoon als smaakmaker in ons water. Maar naast lekker is gember ook nog eens hartstikke gezond. Benieuwd waarom wij bij Oh My Guts zo’n fan zijn van Gember? We leggen het je graag uit.


Gember staat bekend om het kalmerende effect dat het geeft op je maag. De bioactieve stof 'gingerol' zorgt ervoor dat je al snel minder misselijk wordt. Daarnaast zit gember ook nog eens vol met helende voedingsstoffen die ervoor zorgen dat jouw maag voedsel beter verteert. Ook heeft gember een ontgiftende werking en dat maakt de gele knol dus ook een perfect detox ingrediënt. De werkzame antioxidanten in gember dragen bij aan betere spijsvertering, gaan opgeblazen gevoel en ontstekingen tegen. Met andere woorden: een echt wondermiddeltje.

Fun facts

In de 13e eeuw stond één pond gember gelijk aan één schaap

Gember werkt ook als natuurlijke bloedverdunner 

De gemberplant is eigenlijk een kruid 

Gember groeit het hele jaar door

Er bestaat een eiland dat ‘Ginger’ eiland heet