Gezonde kant-en-klaar maaltijden die ook 

nog eens echt lekker zijn! 

Gezonde maaltijden bedacht 

door foodies, samengesteld door 

diëtisten en gemaakt bij door 

gepassioneerde chefs! 

Speciaal voor mensen 

drukke mensen.

Onze visie op voeding kan worden opgesplitst in drie basisprincipes, namelijk:

✅ Stop met diëten "make it a lifestyle"

✅ Verzorg je guts (je darmen)

✅ Eet zoals het volk uit de Blauwe Zones

Make it 

a lifestyle

Wij geloven dat goede voeding je zo veel kan brengen: meer energie, een stralende huid, betere slaap, scherpere focus, verhoogde sport prestatie, mentaal welzijn… you name it! Een gezond eet patroon kan uiteraard ook helpen om binnen een gezond gewicht te blijven, maar gewichtmanagement is voor ons niet het einddoel. We geloven in het vieren van je lichaam zoals het nu is en het goed zorgen voor jezelf gemotiveerd door zelfrespect en liefde! We hebben om deze reden ook geen dieet producten in ons assortiment (zoals koolhydraatbeperkt, ketogeen of calorie beperkte maaltijden). 

Zorg goed 

voor je guts

Zoals je misschien al door hebt, vinden we de guts (ofwel het darm stelsel) ontzettend belangrijk! Als je darmen en de miljarden micro-organismen die daarin leven ongelukkig zijn, zal het enorme impact hebben op de rest van je lichaam, van je afweersysteem tot mentale staat. Onze voedingsdeskundigen ontwikkelen heerlijke maaltijden die je guts de liefde en zorg geven die ze verdienen! Door onze gerechten te vullen met groentes, fruit, peulvruchten, volkoren granen, noten, pitten, zaden en ook nog is allerlei gepekelde en gefermenteerde ingrediënten zorgen we voor een flinke variëteit aan voedingsvezels en van nature aanwezige probiotica.

Wat zijn 

de blue zones?

Wist je dat de kleur van Oh My Guts gelinkt is aande meest gezonde plekken op aarde?Deze plekken worden “blue zones” genoemd.De gelukkige bewoners van deze zogenaamdeblauwe gebieden worden gezond ouder dan inde rest van de wereld. Naast dat beweging in hun dagelijkse programmazit verwerkt (op welke manier dan ook),eten ze vooral uit het seizoen, eten natuurlijkeingrediënten waarvan veel groenten en peulvruchten,noten en zaden. Lees hier beneden hoe wij dit hebben toe gepast.

Wat vind je wel of juist niet 

in onze maaltijden:

🌈 Een regenboog aan groenten

Dit ziet er niet alleen super lekker uit, maar meer kleur op je bord betekent ook meer diversiteit aan vitamine en mineralen. 

👨‍👩‍👧‍👦 Een gezonde optie voor iedereen

Gezonde voeding is voor iedereen anders, daar houden wij natuurljik rekening mee. De grote eters kunnen gaan voor grotere porties (500 of 600 gram), voor de kleinere eters hebben we small porties (400 gram). Ook hebben we maaltijden voor de echte kleintjes!

🍽️ Voor vegans, vleeseters en pescotariërs

Al onze maaltijden zijn in de basis volledig plantaardig. Maar zoals eerder genoemd is een gezond dieet voor iedereen anders. Daarom heb je bij iedere maaltijd de optie om vlees of vis toe te voegen.

🥗 Inspirerende en smaakvolle ingrediënten 

Ons team is altijd op zoek naar inspirerende ingrediënten die je zintuigen prikkelen. Onze maaltijden zijn altijd hoog op smaak met liefde voor kruiden en specerijen.

🍟 Geen synthetische 

e-nummers

Wij gebruiken zo veel mogelijk natuurlijke producten. Wanneer e-nummers op onze verpakking staan zijn het de natuurlijke e-nummers, bijvoorbeeld citroenzuur (E330).

🍬Geen geraffineerde suikers

Ook al heeft het lichaam suikers nodig als energiebron, gebruiken wij het liefste natuurlijke bronnen van suikers zoals dadels of fruit. Dit omdat deze naast een lekkere zoete smaak ook nog vitamines en mineralen bevatten.

⚖️ Geen 

calorieën tellen 

Niet alle calorieën zijn het hetzelfde. Wij zien voeding als een smaakvolle bron van energie. Wanneer je de goede ingrediënten eet zorg je voor de juiste brandstof.  In onze ogen zorgt calorieën tellen voor een minder goede relatie met eten.

🧂 Met een 

korreltje zout ;)

Nederlanders staan bekend als groot zoutgebruikers, net zoals in de rest van de Westerse wereld. Te hoge zoutinname is gelinkt aan veel chronische ziekten. Daarom houden wij in onze maaltijden rekening met de richtlijnen vanuit het voedingscentrum.  

Eet zoals het volk 

uit de blue zones

Lees hier over hoe wij onze maaltijden samenstellen

Het volk uit de zogenaamde blauwe gebieden wordt gezond ouder dan in de rest van de wereld. Dit kunnen wij ook! De maaltijden van OMG zijn dan ook gebaseerd op het dieet afkomstig uit deze zones. Want een lang, gezond en gelukkig leven willen we allemaal wel.

Het dieet bestaat voor ongeveer50-65% uit koolhydraten. Natuurlijk zo veel mogelijk volkoren producten, denk hierbij aan quinoa, linzen, zoete aardappel, volkoren pasta's en rijst of linzenpasta en boekweit noedels. 

20-40% van onze maaltijden bestaan uit goede vetten, hierbij kun je denken aan olijfolie, avocado, noten, zaden en zachte kazen. 

Er wordt nu enorm veel reclame gemaakt over eiwit/proteïne. Volgens de onderzoekers van het blue zone dieet is het beter om een balans te vinden tussen 10-15% uit eiwitten per maaltijd. Wij zorgen voor een goede balans waarbij we naast vis en vlees ook veel eiwitten halen uit plantaardige eiwit soorten als haver, peulvruchten, zaden, pitten en noten. 

“Bedankt dat jij een deel wil uit maken van onze missie om 

de wereld een stukje gezonder en beter te maken"

- Founder Max & Bente