Sweet potato brownie

Sweet potato brownie

±8 stukjes | vezelrijk | ±45 minuten

Beslag

200 gr gekookte zoete aardappel
100 gr rozijnen
50 gr maple siroop
2 gr zout
150 gr amandelmeel
50 gr cacao
1 x chia ei (20 gr chia gemengd met 150 ml water)
1 tl bakpoeder
 
Tahini topping
100 ml tahini
1 tl ahornsiroop, maplesiroop of honing
Snufje zout
5 gr sesamzaadjes (optioneel)

Voor de brownie

Kook de  aardappel en laat deze afkoelen. Meng voor het ‘chia ei’ het water met de chiazaadjes en laat het 10 min intrekken. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en mix tot een smeuïge massa.

Topping

Mix alle ingrediënten voor de topping in een kom. Giet deze over de brownie en maak een mooie swirl. Strooi de sesamzaadjes over de brownie. Bak de brownie in de oven op 180 graden 25 min.

 

Food for thought!

Dietiste Simone Braams legt je in deze video uit waarom dit recept niet alleen super lekker is maar ook nog eens goed voor je humeur! 

Terug naar blog