5 Gouden Regels voor een Balanced Lifestyle!

5 Gouden Regels voor een Balanced Lifestyle!

Soms raken we helemaal wel eens uit balans. Een volle agenda, stressvolle periodes op werk, verwachtingen vanuit vrienden en familie, een eindeloze to do lijst ondanks dat je keihard je best doet en het altijd druk, druk, druk hebt… ken je het gevoel dat je even helemaal moet resetten? 

Regel 1: Maak de stap niet te groot

 

Wanneer je prioriteiten leert stellen kan je teleurstelling voorkomen. Noteer concreet welke drie kleine, actiepunten ervoor gaan zorgen dat jij elke dag een stapje dichter bij jouw doel kan komen. Voorbeelden van drie realistische en 

meetbare actiepunten zijn: 

 

1. Elke dag 10.000 stappen zetten 

2. Twee keer in de week vegetarisch eten 

3. Een eiwitrijk tussendoortje nemen. 

 

 Maak jouw top 3 lijstje met kleine toepasbare stapjes. Zolang die kunnen worden afgevinkt weet je dat je vandaag toch een stapje in de juiste richting hebt genomen! 

De 80/20 regel

 We leven in een maatschappij die geobsedeerd is door perfectie. Het is niet nodig om zeven dagen per week ‘perfect’ te eten of dagelijks een uur lang in de sportschool te staan zweten om je fit, healthy en happy te kunnen voelen. Doe je best voor 80% van de tijd en gun jezelf de overige 20% vrijheid. Neem afstand van alles het alles of niets systeem en vergeet niet te genieten. 

Zet jezelf op de eerste plaats

Wanneer je het gevoel hebt dat iedereen iets van je vraagt kan je geneigd zijn om jezelf op de laatste plaats te zetten. Dit voelt in het moment misschien wel als de juiste beslissing; je familie, vrienden, werkgever, kids en zelfs huisdieren hebben je nodig! Je geeft iedereen en alles aandacht en als je daarna nog wat ruimte over hebt, zorg je voor jezelf. Uiteindelijk zorgt dit voor een lege batterij, hierdoor heb je minder energie over om zelf lekkerder in je vel te zitten. Leer soms nee te zeggen. Want een nee tegen een ander is een ja tegen jezelf. Dan

Enjoy the process → Make the process enjoyable

Als het gaat om gedragsverandering op gebied van gezondheid, is het noodzakelijk om balans te vinden tussen discipline en plezier. Ben je bijvoorbeeld bezig met je conditie opbouwen? Mooi voornemen! Maar doe dit wel met een bezigheid die je leuk vind. Anders blijft het voornemen mooi op papier, maar als je in praktijk een hekel hebt aan bijvoorbeeld hardlopen dan wordt het proces een straf en het voornemen wordt vrij lastig haalbaar. Kies een sport waar je plezier in hebt & make the process enjoyable!

Iets is altijd beter dan niets

Als het gaat om een gezonde levensstijl behalen en behouden, tellen alle kleine beetjes mee. Geen puf om naar de sportschool te gaan na een lange werkdag? Een korte wandeling is beter dan niks. Geen tijd om een salade te maken voor de lunch? Een extra handje snoepgroente bij je boterham is beter dan geen greens. Neem een klein stapje. Start somewhere. Voordat je het weet ben je al een heel eind! 

Terug naar blog